Deutsche Bank: Παραμένει στο Σίτι, αλλά σε άλλη... διεύθυνση

Σε αποκλειστικές συνομιλίες για τη μεταφορά της έδρας της στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται η Deutsche Bank. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η γερμανική τράπεζα θα μεταφέρει την έδρα της σε ένα νέο κτήριο που βρίσκεται στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, το Σίτι.

Η μεγαλύτερη τράπεζα

της Γερμανίας διαπραγματεύεται με τον όμιλο Land Securities Group για την 25ετή μίσθωση του κτηρίου στην οδό Moorfields 21, που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινήσει το 2023.

Πάντως η ζήτηση από πλευράς επιχειρήσεων για επαγγελματικούς χώρους στο Λονδίνο έχει υποχωρήσει μετά την ψήφιση υπέρ του Brexit, με την BNP Paribas να εκτιμά ότι οι εταιρείες το 2016 μίσθωσαν 19% λιγότερους επαγγελματικούς χώρους στο κεντρικό Λονδίνο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Η Deutsche Bank, που βρίσκεται σε διαδικασία αναμόρφωσης των δραστηριοτήτων της, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι η επόμενη φάση του σχεδίου της θα προκαλέσει περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας. Το 2015 είχε προβλέψει ότι θα χαθούν 9.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2018.

«Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της τράπεζας ότι θα παραμείνει στο Σίτι του Λονδίνου», ανέφερε ο CEO της DB στο Ηνωμένο Βασίλειο, Garth Ritchie, για να προσθέσειότιο, παράλληλα, «θα προωθήσει τους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας για την αύξηση της αποδοτικότητας, τη μείωση της πολυπλοκότητας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών τμημάτων και των λειτουργιών υποδομής» .

Keywords
Τυχαία Θέματα