Deutsche Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών

Κατακόρυφη συρρίκνωση των ζημιών κατάφερε η Deutsche Bank κατά το δ΄ τρίμηνο του 2018, με συνέπεια η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας να επιστρέψει σε ετήσια κέρδη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 341 εκατ. ευρώ το 2018, σε σχέση με τις ζημιές των 735 εκατ. ευρώ το προηγουμένο έτος. εκατ. ευρώ.

Η Deutsche Bank

συρρίκνωσε σημαντικά τις ζημιές προ δικαιωμάτων μειοψηφίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, στα 409 εκατ. ευρώ.

Στο προηγούμενο έτος οι ζημιές είχαν διαμορφωθεί στα 2,43 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, όταν είχε αναλάβει έκτακτες χρεώσεις 1,4 δισ. ευρώ που αφορούσε την φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ. Οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια κέρδη προ δικαιωμάτων μειοψηφίας 432 εκατ. ευρώ και ζημιές τριμήνου 268 εκατ. ευρώ.

Οι καθαρές ζημιές που αποδίδονται στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 425 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

Τα έσοδα τριμήνου υποχώρησαν 2% και διαμορφώθηκαν στα 5,58 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στις βασικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 5%.

Η γερμανική Τράπεζα κατάφερε να πιάσει το στόχο δαπανών του 2018 ενώ αναπροσάρμοσε προς τα κάτω τις αντίστοιχες προβλέψεις για το 2018.

«Η επιστροφή μας στην κερδοφορία δείχνει ότι η Deutsche Bank βρίσκεται στο σωστό δρόμο» δήλωσε ο Chief Executive της τράπεζας Christian Sewing ενώ πρόσθεσε ότι το 2019 στόχος δεν θα είναι μόνο η μείωση των εξοδων αλλά και οι επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα