Deutsche Bank: Δραστικές περικοπές στα μπόνους εν μέσω μεγάλων ζημιών

Οι εργαζόμενοι της Deutsche Bank έμαθαν την Τετάρτη ποια θα είναι τα μπόνους τους, με πολλούς να έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές και κάποιους τραπεζίτες σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο μάλιστα να λαμβάνουν μηδενικές απολαβές, καθώς τα άσχημα νέα διαδεχόνται το ένα το άλλο στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Παράλληλα,

οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν την εφαρμογή σχετικής πρότασης πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η οποία πρότεινε πληρωμή συνολικών απολαβών έως ένα όριο ετησίως και καταβολή του υπολοίπου αν εξακολουθήσει να υπάρχει κερδοφορία.

Στο μεταξύ, σημαντική υποχώρηση, ήτοι 750 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε το χαρτοφυλάκιο μετοχών της Deutsche Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018.

Μάλιστα, σημειώνεται, η περυσινή χρονιά ήταν τόσο άσχημη που η γερμανική τράπεζα σκέφτηκε ακόμη και να αποσυρθεί τελείως από το trading μετοχών στη Wall Street, καθώς επί χρόνια η εν λόγω μονάδα της είναι ζημιογόνα.

Η είδηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό πως η Deutsche Bank υπέστη ζημία-μαμούθ ύψους 1,6 δισεκ. δολαρίων από ένα μόνο ομόλογο.
Το ποσό είναι τετραπλάσια από τα καθαρά κέρδη που κατέγραψε η γερμανική τράπεζα για το σύνολο του 2018, επισημαίνεται.

Ειδικότερα, η επένδυση αφορούσε περίπλοκο δημοτικό ομόλογο από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Η απώλεια, η οποία δεν είχε αναφερθεί στο παρελθόν, αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν καταγραφεί από ένα μόνο στοίχημα.

«Δεν υπάρχει λόγος συγχώνευσης των Deutsche Bank και Commerzbank»

Δεν διαπιστώνεται κάποιος λόγος για τη συγχώνευση των Deutsche Bank και Commerzbank, σύμφωνα με σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος σχολίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη φημολογία περί συγχώνευσης.

Όπως τόνισε ο σύμβουλος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τις γερμανικές τράπεζες για το μέλλον τους.

Όπως είπε, προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, ενώ δεν συζητείται η δημιουργία bad bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα