Deutsche Bank: Διαψεύδει τα σενάρια κρατικής διάσωσης ή συγχώνευσης

Ο Πρόεδρος της Deutsche Bank, Paul Achleitner προχώρησε σε διάψευση των σεναρίων για μία κρατική διάσωση ή μία συγχώνευση με μεγάλη ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια τράπεζα που διακινούνται μετά το συμβιβασμό της γερμανικής τράπεζας με το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης ύψους 7,2 δισ

δολ. για την πώληση και το pooling τοξικών στεγαστικών τίτλων πριν την κρίση του 2008.

Σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο κ. Achleitner, απαντώντας στα σενάρια περί συγχώνευσης με την ιταλική UniCredit ή κάποια άλλα τράπεζα, είπε πως «το ΔΣ επί της Αρχής εξετάζει οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την τράπεζα. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό για μία πανευρωπαϊκή συγχώνευση αφού έχουμε άλλες προτεραιότητες»,

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Deutsche, που προσπαθεί να απλοποιήσει τις λειτουργίες της ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, θα διατηρήσει τις δραστηριότητες της στην επενδυτική τραπεζική και θα διασφαλίσει ότι ανταποκρίνονται στους πολιτικούς και ρυθμιστικούς Κανόνες.

Οι εποπτικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων των Bundesbank και ΕΚΤ έχουν ζητήσει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές τράπεζες παρά την σταθερή υποχώρηση του αριθμού των καταστημάτων απ' την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Οι υψηλότερες Κεφαλαιακές απαιτήσεις θα έθεταν τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε μειονεκτική θέση έναντι των αμερικανών ανταγωνιστών, λέει ο Achleitner, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Επιτροπής των Εποπτικών Αρχών της Βασιλείας να αυστηροποιήσει και άλλο τις Κεφαλαιακές προϋποθέσεις για τις τράπεζες ώστε να αποτραπεί μία νέα χρηματοοικονομική κρίση.

Παράλληλα εκτιμά ότι στη Γερμανία δεν θα τεθεί ζήτημα διάσωσης τραπεζών. «Κανείς στη Γερμανία δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη διάσωση τραπεζών», λέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα