Credit Suisse: Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα οι βασικές επενδυτικές επιλογές

Σε επαναπροσδιορισμό των τιμών-στόχων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών προχωρά η Credit Suisse, υπογραμμίζοντας ότι προτείνει ως βασικές επενδυτικές επιλογές τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο οι μετοχές των δύο τραπεζών

ξεχωρίζουν καθώς η Alpha Bank διαθέτει καλύτερη «θέση» (positioning) στην ελληνική τραπεζική αγορά, ενώ από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα διαθέτει καλύτερη ποιότητα κεφαλαίων.

Οι αναλυτές της Credit Suisse προσδίδουν σύσταση «outperform» για τις μετοχές των δύο ελληνικών τραπεζών, ενώ διατηρούν «ουδέτερη» σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και «υπόβαρη» (underperform) για τη μετοχή της Eurobank.

Alpha Bank

Η τιμή-στόχος για τη μετοχή το τοποθετείται στα 2,93 ευρώ, δηλαδή διαθέτει δυνατότητα ανόδου άνω του 40% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα. Στα θετικά για την ελληνική τράπεζα ότι το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων αφορούν επιχειρήσεις, άρα πιθανώς να διαθέτουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάψουν να είναι «κόκκινα».

Εθνική Τράπεζα

Τιμή-στόχος στα 0,41 ευρώ, δηλαδή με δυνατότητα ενίσχυσης άνω του 50% σε σύγκριση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Η Εθνική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να «καθαρίσει» με καλύτερο τρόπο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αν και στα σχετικώς αρνητικά έγκειται το γεγονός ότι μεγάλος μέρος των δανείων της είναι στεγαστικά.

Τράπεζα Πειραιώς

Τιμή-στόχος στα 0,28 ευρώ, με δυνατότητα ενίσχυσης κατά 34% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα. Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει την ικανότητα να αναδιάρθρωση μεγάλο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της, πιθανώς ταχύτερα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι κατά πόσο η τράπεζα θα κατορθώσει να «αντέξει» σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των πιστωτικών συνθηκών.

Eurobank

Τιμή-στόχος στα 1,06 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με δυνατότητα ενίσχυσης 14% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα. Ο οίκος εκτιμά ότι η Eurobank βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από τους ανταγωνιστές της να «καθαρίσει» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο χαρτοφυλάκιό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα