Credit Agricole: Προς πώληση μεριδίου τράπεζας στη Σ. Αραβία

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας σε αγοραία αξία εξετάζει την πώληση μεριδίου 31% που κατέχει στη σαουδαραβική τράπεζα Banque Saudi Fransi, στο πλαίσιο συμφωνίας που θα μπορούσε δυνητικά να αποφέρει περί τα 2,4 δισ. δολάρια.

Πηγές αναφέρουν ότι η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες με

συμβούλους για την εξεύρεση αγοραστών, που ενδιαφέρονται για την είσοδό τους στη Σαουδική Αραβία και οι οποίοι ενδέχεται να προέρχονται είτε από τη διεθνή ή από την εγχώρια τραπεζική σκηνή.

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επίσημη διαδικασία και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Credit Agricole μπορεί να αποφασίσει να μην προχωρήσει τελικά στην πώληση.

Η γαλλική τράπεζα, το τελευταίο διάστημα, μειώνει δαπάνες και επικεντρώνεται εκ νέου στις βασικές αγορές της για να ενισχύσει την ανάπτυξή της.

Πέρυσι ο CEO, Philippe Brassac, ολοκλήρωσε ένα deal ύψους 19,6 δισ. δολ. για την πώληση των θέσεων που κατείχε σε πάνω από τριάντα εγχώριες τράπεζες, απλοποιώντας έτσι τη δομή της και αυξάνοντας τα κεφαλαιακά μαξιλάρια.

Σύμφωνα, πάντως, με αναλυτές, η πώληση της Banque Saudi Fransi θα έχει βαρύ κόστος με dilution της τάξης του 8% για τα λειτουργικά κέρδη και, όπως αναφέρουν, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πωλήσεις assets 9και ειδικά κερδοφόρων εταιρειών με στρατηγικές επαφές) αφού η credit Agricole δεν έχει πλέον κεφαλαιακές ελλείψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα