Coca-Cola HBC AG: Μειωμένες οι πωλήσεις στην Ελλάδα λόγω πανδημίας
Η Coca-Cola HBC AG, ένας Όμιλος παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων και στρατηγικός εταίρος εμφιάλωσης της The Coca-Cola Company, ανακοινώνει σήμερα την περιληπτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του πρώτου τριμήνου 2021.
Βασικά μεγέθη πρώτου τριμήνου• Καλή αύξηση των εσόδων από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, κατά 2,7%, ή 6,1% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης , με κύριους οδηγούς τις κατηγορίες των ανθρακούχων αναψυκτικών, ποτών ενέργειας, τις αναδυόμενες αγορές και την επιτυχημένη υλοποίηση της στρατηγικής μας στο κανάλι κατανάλωσης εντός σπιτιού.
•
• Αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 1,5%, ή 4,7% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης1, με το συνολικό όγκο πωλήσεων των κατηγοριών ανθρακούχων αναψυκτικών και ποτών ενέργειας να αυξάνεται κατά 10,7%. Ενώ η συγκριτική περίοδος του 2020 είχε τρεις λιγότερες ημέρες πωλήσεων, παράλληλα επωφελήθηκε από δυόμιση μήνες εμπορικής δραστηριότητας προ-πανδημίας.
• Αύξηση των εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 1,2% ή 1,3% σε αντίστοιχη βάση σύγκρισης1. Διατήρηση του ισχυρού μίγματος κατηγορίας προϊόντων και αυξήσεις τιμών σε αρκετές αγορές.
• Αύξηση ή διατήρηση τα μερίδια αξίας στις κατηγορίες των μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση ποτών και των ανθρακούχων αναψυκτικών στην πλειοψηφία των αγορών.
• Η κυκλοφορία του Costa Coffee συνεχίζει να προχωρά με καλούς ρυθμούς. Ήδη διατίθεται σε διαφορετικά προϊόντα σε 16 αγορές.
Βασικά στοιχεία ανά τομέα• Αναπτυγμένες αγορές: Η ανάπτυξη του μίγματος προϊόντων/τιμών διατηρήθηκε παρά τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στο κανάλι κατανάλωσης εκτός σπιτιού.
• Αναπτυσσόμενες αγορές: Η επιβολή φόρου στη ζάχαρη στην Πολωνία προχώρησε όπως αναμενόταν, με τον όγκο πωλήσεων να ανακάμπτει στα τέλη του τριμήνου. Η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε για να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος αυτού του φόρου επηρέασε το μίγμα προϊόντων/τιμών στις αναπτυσσόμενες αγορές κατά 10,3 ποσοστιαίες μονάδες.
• Αναδυόμενες αγορές: Διατηρήθηκε η ισχυρή δυναμική στη Νιγηρία και επιταχύνθηκαν οι τάσεις της αγοράς στη Ρωσία, με τις δύο αγορές να σημειώνουν διψήφιο ποσοστό αύξησης του όγκου πωλήσεων.
Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:
«Η φετινή χρονιά ξεκίνησε καλά παρά τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της πανδημίας, με αύξηση των εσόδων κυρίως χάρη στις κατηγορίες των ανθρακούχων αναψυκτικών και των ποτών ενέργειας, και στην επιτυχημένη εφαρμογή της εμπορικής στρατηγικής μας στο κανάλι κατανάλωσης εντός σπιτιού. Βασιζόμενοι στη λειτουργική μας αποτελεσματικότητα, την ευέλικτη στρατηγική διείσδυσης στην αγορά και τις ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες, είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε την επανεκκίνηση του καναλιού κατανάλωσης εκτός σπιτιού. Παράλληλα, η ευρεία και ισορροπημένη γεωγραφική μας παρουσία μας επέτρεψε να επωφεληθούμε από τη διαρκή αύξηση των εσόδων στις αναδυόμενες αγορές, όταν τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές μας.
Παρότι η ταχύτητα και η μορφή ανάκαμψης από την πανδημία παραμένουν αβέβαια, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θέτουν τις σωστές βάσεις για την επίτευξη των επιδιώξεων μας για το 2021, για ισχυρή ανάκαμψη των εσόδων από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, μαζί με μια μικρή αύξηση στο λειτουργικό περιθώριο κέρδους.»
Αναπτυγμένες αγορές: ΕλλάδαΟι όγκοι πωλήσεων στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, με το κανάλι κατανάλωσης εκτός σπιτιού να παραμένει κλειστό για όλο το διάστημα του τριμήνου. Παρά το γεγονός αυτό, σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών και συνεχίστηκε η αυξητική πορεία του όγκου πωλήσεων στο κανάλι κατανάλωσης εντός σπιτιού, ενώ o όγκος πωλήσεων στην κατηγορία των μη ανθρακούχων αναψυκτικών υποχώρησε κατά χαμηλό διψήφιο ποσοστό.
Συμπληρωματική πληροφόρησηΜε ισχύ από τον Μάϊο του 2020, μετά την αναδιοργάνωση της Multon, το σχήμα υπό κοινό έλεγχο αναταξινομήθηκε από κοινή επιχείρηση σε κοινοπραξία. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει την ανάπτυξη του Ομίλου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων της Multon ως κοινής επιχείρησης στο τρέχον διάστημα:
2 Για λεπτομέρειες επί των Εναλλακτικών δεικτών μέτρησης απόδοσης («ΕΔΜΑ»), ανατρέξτε στις ενότητες «Εναλλακτικοί δείκτες μέτρησης απόδοσης» και «Ορισμοί Εναλλακτικών δεικτών μέτρησης απόδοσης (ΕΔΜΑ)».
Διαβάστε ακόμα:
Deutsche Telekom: Αύξηση εσόδων και κερδών
Commerzbank: Κέρδη-έκπληξη για τον γερμανικό κολοσσό
Aegean: Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
- Επίδομα 534 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του Πολιτισμού
- Μηνύματα και εύσημα Ρέγκλινγκ στην Αθήνα
- Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη» λίστα της βρετανικής TUI- Ποια είναι
- H Ισπανία, η Τουρκία και η αφωνία
- Eργασιακά: Οι αλλαγές σε ωράριο, άδειες, τηλεργασία – Ο Χατζηδάκης παρουσιάζει το ν/σ
- Ημέρα αποφάσεων για χαλάρωση των μέτρων η σημερινή- Οι αλλαγές που έρχονται σε μετακινήσεις και τουρισμό
- Σε πολιορκία το Σύνταγμα της Πολωνίας
- O Όμιλος IOGR του Γιάννη Γρύλου στο Βιολογικό Χωριό
- Αρνήτρια γιατρός στο Κέντρο Υγείας στη Λαμία: «Κινδυνεύετε με το εμβόλιο»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Επίδομα 534 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του Πολιτισμού
- Eργασιακά: Οι αλλαγές σε ωράριο, άδειες, τηλεργασία – Ο Χατζηδάκης παρουσιάζει το ν/σ
- Deutsche Telekom: Αύξηση εσόδων και κερδών
- Λινού: Πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών και για τους κάτω των 30
- Παναγιωτόπουλος: Μέσα στο επόμενο δίμηνο η ολοκλήρωση της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ
- Νύχτα τρόμου σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας
- Χρυσός: Οι εκτιμήσεις για αμερικανική ανάκαμψη «ρίχνουν» το πολύτιμο μέταλλο
- Aegean: Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ
- Coca-Cola HBC AG: Μειωμένες οι πωλήσεις στην Ελλάδα λόγω πανδημίας

- Τελευταία Νέα New Money
- Coca-Cola HBC AG: Μειωμένες οι πωλήσεις στην Ελλάδα λόγω πανδημίας
- Deutsche Telekom: Αύξηση εσόδων και κερδών
- Aegean: Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ
- Χρυσός: Οι εκτιμήσεις για αμερικανική ανάκαμψη «ρίχνουν» το πολύτιμο μέταλλο
- Eργασιακά: Οι αλλαγές σε ωράριο, άδειες, τηλεργασία – Ο Χατζηδάκης παρουσιάζει το ν/σ
- Λινού: Πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών και για τους κάτω των 30
- Επίδομα 534 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του Πολιτισμού
- Νύχτα τρόμου σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας
- Παναγιωτόπουλος: Μέσα στο επόμενο δίμηνο η ολοκλήρωση της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σε επαρχίες του Καναδά σταμάτησε η χορήγηση των πρώτων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca
- Κύπρος: Στη Λάρνακα προσγειώθηκαν 2 αεροσκάφη λόγω διακοπής των πτήσεων από και προς το Ισραήλ
- Ημέρα ανακοινώσεων για χαλάρωση περιορισμών
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Καστοριά
- Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν το απόγευμα
- Θετικά τα αποτελέσματα για το bimekizumab για τη θεραπεία της ψωρίασης
- Γερμανία: Καταγράφηκαν 268 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού
- Νέες απώλειες της Coca Cola HBC στην Ελλάδα
- Ο Τσίπρας οργανώνεται... "ευρωπροοδευτικά"
- Αναζητείται διέξοδος: To «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό» στην ατζέντα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων