Citi: Το μήνυμα που «έκαψε» έναν trader

Ένα μήνυμα πέντε λέξεων προς ένα ανταγωνιστή ήταν αρκετό για να οδηγήσει τον David Madaras εκτός της Citigroup, στο πλαίσιο της προσπάθειας της τράπεζας να πείσει τους επενδυτές ότι ερευνά σε βάθος το σκάνδαλο που αφορά τη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

Ο Timothy Gately, στέλεχος της Citigroup, αποκάλυψε το μήνυμα κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης, καθώς ο Madaras έχει καταθέσει μήνυση στην τράπεζα

για την απόλυσή του.

Σύμφωνα με τον Gately ο Madaras παραβίασε το απόρρητο και η μόνη λύση ήταν η απόλυσή του.

«Είναι seller/γ...» («he's a seller/fking a»), φέρεται ότι ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Madaras σε άλλον trader, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την ταυτότητα του πελάτη, κάτι το οποίο παραβιάζει τον κανονισμό που ισχύει στη Citigroup.

Ο Madaras είναι μεταξύ πέντε traders των αγορών συναλλάγματος με έδρα το Λονδίνο οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση ενάντια στη Citigroup, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου χειραγώγησης που κατέληξε στην επιβολή προστίμων περίπου 10 δισ. δολαρίων σε αρκετές τράπεζες. Έχουν κατατεθεί μηνύσεις ενάντια σε τρεις ακόμη τράπεζες.

Ο Gately, επικεφαλής του τμήματος τοποθετήσεων σε μετοχές της Citi στη Β. Αμερική, υποστήριξε ότι ο Madaras ήταν «απόλυτα καθαρός» έως ότου πιάστηκε να συνομιλεί με άλλους traders μεταξύ 2010-12. Ο ίδιος αναμένεται ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του εντός της εβδομάδας στη δικαστική αίθουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα