Citi: Ακριβό το κόστος για να βγει η Ελλάδα στις αγορές

Τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και τη σύνδεσή τους με την οικονομία σχολιάζει η Citigroup, με αφορμή τις τελευταίες αναταραχές στην συγκυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή της, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί ακόμα να αποφασίσει να παραμείνει στην εξουσία ως επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας, αντί να πάει σε πρόωρες εκλογές, μετά την δήλωση του πρωθυπουργού την Τετάρτη ότι θα επιδιώξει ψήφο εμπιστοσύνης εάν

οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσυρθούν από την κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, κατά 10-12 μονάδες, με την τελευταία να εμφανίζεται πιθανότατα ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, σχολιάζει η Citi.

Η αμερικανική τράπεζα στέκεται και στις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει στις αγορές για αντλήσει 7 δισ. ευρώ το 2019 και η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να επαναγοράσει μέρος των δανείων του ΔΝΤ ή και της ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας το μαξιλάρι ρευστότητας.

Με δεδομένο το «γενναιόδωρο» μαξιλάρι ρευστότητας, πιθανότατα έχει νόημα η Ελλάδα να εξοφλήσει κάποιο από το «ακριβό» υφιστάμενο χρέος, τονίζει η Citi. Ωστόσο, το κόστος αναχρηματοδότησης από τις αγορές παραμένει υψηλό, με το 10ετές ομόλογο στο 4,3%, για να επιστρέψει η χώρα με συνέπεια στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα