CPLP Shipping: Πώς διατέθηκαν τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση ΚΟΔ

Η CPLP Shipping γνωστοποιεί ότι από την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ποσού 150 εκατ.  ευρώ διάρκειας πέντε ετών, διαιρούμενου σε 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες έκδοσης ανήλθαν σε περίπου 4,8 εκατ. ευρώ και μείωσαν αντιστοίχως τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Η πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στις 22.10.2021. Τα αντληθέντα κεφάλαια κατατέθηκαν και θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε

τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε Δολάρια έως την πλήρη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που διατυπώνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την από 22.10.2021 απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας, γνωστοποιείται ότι τα αντληθέντα κεφάλαια ποσού ύψους €150.000.000, μείον ποσό €4.800.000 περίπου, το οποίο αφορά δαπάνες έκδοσης, διατέθηκαν μέχρι την 18.11.2021 ως ακολούθως:

Χάριν πληρότητος σημειώνεται ότι το ποσό των €92,6 εκατ. διατέθηκε σε Δολάρια ($107,1 εκατ.) δεδομένου τα αντληθέντα κεφάλαια είναι και θα παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρείας σε Δολάρια έως την πλήρη διάθεσή τους.

Η ως άνω μερική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων έλαβε χώρα την 18η Νοεμβρίου 2021 για την αγορά του συνόλου των μετοχών των εταιρειών «Poseidon Gas Carrier Corp.» και «Maximus Gas Carrier Corp.», οι οποίες κατέχουν ως Ναυλωτές Γυμνού Πλοίου βάσει Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG/C Attalos, και LNG/C Asklipios, αντίστοιχα, έναντι ποσού $60.685.321 για την αγορά του συνόλου των μετοχών της «Poseidon Gas Carrier Corp.» και $46.430.112 για την αγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «Maximus Gas Carrier Corp.».

Η Εταιρεία θα συνεχίσει να ενημερώνει τη Διοίκηση του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με τη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων έως την πλήρη και οριστική διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων.

Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Χ.Α., της Εταιρείας και του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χ.Α.

Διαβάστε ακόμη

Κρατικός Προϋπολογισμός Ανάπτυξη 6,9% φέτος και 4,5% το 2022 με τα «γνωστά» μέτρα

Επιβραδύνει η οικονομία της Κίνας συμπαρασύροντας τις ναυλαγορές ξηρού φορτίου

Ευρωαγορές: Συνεχίζεται η πτώση – Απώλειες 3,1% στην Αυστρία λόγω lockdown

Keywords
Τυχαία Θέματα