Bristol-Myers: Σούπερ deal 74 δισ. δολαρίων με την εξαγορά της Celgene

Στην εξαγορά της Celgene Corp προχωρά η εταιρεία Bristol-Myers Squibb Co, καταβάλλοντας το ποσό των 74 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, σε μια από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην ιστορία του φαρμακευτικού κλάδου.

Στόχος του deal η δημιουργία ενός φαρμακευτικού κολοσσού που θα παράγει συνολικά 9 προϊόντα για την καταπολέμηση του καρκίνου, ενώ οι ετήσιες πωλήσεις του θα ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν

σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της ογκολογίας αλλά και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Celgene θα λάβουν μια μετοχή της Bristol-Myers Squibb και 50 δολάρια σε μετρητά ανά μετοχή ή συνολικά 102,43 δολάρια ανά μετοχή, με premium 53,7% στο κλείσιμο της μετοχής της Celgene την Τετάρτη.

Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της Bristol-Myers υποχώρησε έως και 16% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα 44 δολάρια, ενώ της Celgene ενισχύθηκε πάνω από 30% στα 87,2 δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η πρώτη προσέγγιση της Bristol-Myers στην Celgene έγινε το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Celgene εξαγόρασε την Juno Therapeutics, έναντι 9 δισ. δολαρίων.

Στην είδηση της συμφωνίας, η μετοχή της Celgene εκτινάχθηκε κατά 30,5% στα 87 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ ο τίτλος της Bristol-Myers υποχώρησε κατά 13% στα 45,20 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα