Brexit: Νέος γύρος του αγώνα της Μέι σήμερα - Παρουσιάζει Plan B στο κοινοβούλιο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος στο αδιέξοδο του Brexit τη Δευτέρα, καθώς αναμένεται να παρουσιάσει προτάσεις στο κοινοβούλιο, με στόχο να πετύχει περισσότερες παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με λίγο περισσότερο από δύο μήνες έως ότου το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, δεν υπάρχει συμφωνία στο Λονδίνο για το πώς και αν πρέπει να εγκαταλείψει το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ

στον κόσμο.

Αφότου η συμφωνία της για το Brexit απορρίφθηκε από τους βουλευτές την περασμένη εβδομάδα, η Μέι έχει ψάξει για έναν τρόπο να περάσει μια συμφωνία από το κοινοβούλιο, μέχρι στιγμής μάταια.

Η ΕΕ, της οποίας η οικονομία είναι έξι φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ότι θέλει μια ομαλή έξοδο, αλλά οι ανώτεροι αξιωματούχοι εξέφρασαν την απογοήτευση και τη λύπη τους για την εμβάθυνση της κρίσης στο Λονδίνου σχετικά με το Brexit.

"Έχω αναφέρει ότι ο Σαίξπηρ δεν θα μπορούσε να γράψει καλύτερα την τραγωδία που βιώνουμε τώρα στη Βρετανία", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη Μάικλ Ροθ στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Οι προσπάθειες να διαμορφωθεί μια συναίνεση με το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης απέτυχαν, οπότε η Μέι αναμένεται να επικεντρωθεί στο να κερδίσει πάνω από 118 «αντάρτες» στο κόμμα της και στο μικρό βόρειο ιρλανδικό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνησή του με παραχωρήσεις από την ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν είναι σαφές το πώς οι ενδεχόμενες συνομιλίες ανάμεσα στη Βρετανία και την Ιρλανδία με σκοπό την επίλυση του ζητήματος του λεγόμενου backstop, του μηχανισμού ασφαλείας για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση του αδιεξόδου όσον αφορά τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα