Brexit: Δυσκολίες και "κλειστές πόρτες" για τη Μέι στη Σύνοδο Κορυφής

H Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει κλείσει επίσημα τις 100 ημέρες, συγκρουόμενη άμεσα με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Με το Brexit να ξεκινά να παίρνει μορφή, η May βρέθηκε στην πρώτη της Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, όπου και ανέφερε στους Ευρωπαίους πως ελπίζει το Brexit να μην προκαλέσει κανένα σχεδόν πρόβλημα. Η ίδια προέβλεψε πως η συμφωνία με τη Βρετανία θα κάνει μόλις ένα χρόνο να ανακληθεί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, από την άλλη, ανέφερε πως η Βρετανία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande ήταν ξεκάθαρος: Η κα. May θέλει ένα hard brexit, έτσι και οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές.

Ο Donald Tusk από την πλευρά του ανέφερε στη May πως η ελπίδα του είναι να παραμείνει η Βρετανία ένας "δυνατός σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε". Παρόλα αυτά, ο ίδιος ανέφερε πως οι 27 θα συνεχίσουν να συναντώνται χωρίς τη Βρετανία.

Η May, βέβαια, αντέδρασε αλλά δεν κατάφερε τίποτα, λέγοντας πως η Βρετανία θα πρέπει να έχει κανονικό ρόλο στην ΕΕ μέχρι το τέλος της διαδικασίας του Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα