Banco Popular: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €4 – 5 δισ.

Αίτημα προς τη Deutsche Bank να καταθέσει σχέδιο για την άντληση κεφαλαίων απηύθυνε η ισπανική Banco Popular μετά την αποχώρηση του προηγούμενου συμβούλου της, της Morgan Stanley, σύμφωνα με πληροφορίες της διαδικτυακής εφημερίδας El Confidencial, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Popular ετοιμάζει

αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο τη συγκέντρωση ποσού 4-5 δισ, ευρώ, σε περίπτωση που αποτύχουν τα σχέδιά της να βρει αγοραστή για συγχώνευση.

Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης (SRB) έχει προειδοποιήσει τους αξιωματούχους της ΕΕ ότι ενδέχεται να απαιτηθεί η εκκαθάριση της ισπανικής Popular αν δεν καταφέρει να βρει αγοραστή, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα ετοιμάζεται να πουλήσει μερίδιο 49% στην Targobank με στόχο την είσπραξη 65 εκατ. ευρώ

Η Banco Popular βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ντε Γκίντος ότι αποκλείει το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων ύψους 37 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η προθεσμία κατάθεσης προσφορών να πλησιάζει (10 Ιουνίου) χωρίς κανέναν ενδιαφερόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα