BP: «Βλέπει» μείωση της ζήτησης πετρελαίου στα τέλη του έτους

Η ισχυρή ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί στα τέλη του χρόνου επισήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP, Spencer Dale, ακόμα και αν το Ιράν προμηθεύσει την αγορά με νέες ποσότητες πετρελαίου και ακόμα και αν συνεχίσουν να υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου μειώσει την παραγωγή της.

«Αυτό που είναι σαφές, είναι

ότι η αγορά πετρελαίου συμπεριφέρεται σαν οποιαδήποτε αγορά. Οι τιμές πέφτουν αρκετά απότομα και, ως απάντηση, η ζήτηση αυξάνεται πολύ γρήγορα. Πέρυσι, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξήθηκε σε επίπεδο διπλάσιο του μέσου όρου της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν και δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο πέρυσι, κυρίως από τις ΗΠΑ.

«Ακόμη και αν το Ιράν συνεχίσει να προμηθεύει την αγορά, βλέπωτα παγκόσμια αποθέματα να παραμένουν σταθερά ή να καταγράφουν πτώση το τρέχον έτος και νομίζω ότι θα δείτε μια μεγάλη στροφή στην αγορά. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα