BMW και Amazon: Ψήφο εμπιστοσύνης σε Μέι και brexit

Η BMW AG και η Amazon.com Inc. έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε αντίθεση με αρκετές τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις που όλο και περισσότερο προετοιμάζονται να μετατοπίσουν ορισμένες δραστηριότητες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (εκτός Βρετανίας) καθώς το Brexit πλησιάζει.

Η BMW

δήλωσε την Τρίτη ότι θα κατασκευάσει μια ηλεκτρική έκδοση του Mini compact αυτοκινήτου στη Βρετανία, λίγες ώρες μετά την Amazon, τον μεγαλύτερο online λιανοπωλητή στον κόσμο, που ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Οι αποφάσεις χαιρετίστηκαν από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, καθώς μια σειρά τραπεζών και επιχειρήσεων έχουν ενεργοποιήσει σχέδια για να προστατευθούν από ενδεχόμενες επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μόνο αυτό το μήνα, η Deutsche Bank AG δήλωσε ότι θα μεταφέρει προσωπικό και χρήματα στη Φρανκφούρτη, ενώ η EasyJet Plc αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Βιέννη για να προστατεύσει τις διαδρομές της εντός της ΕΕ. Η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα μέλη της ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο να αποτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο να φτάσει σε μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, με αποτέλεσμα να πληγούν οι τιμές και το επιχειρηματικό περιβάλλον στις επιχειρήσεις.

Η BMW επέλεξε τα εργοστάσια της Βρετανίας και της Ολλανδίας για την κατασκευή του τροφοδοτούμενου με μπαταρία Mini, παρόλο που η αποτυχία της Μέι να φτάσει σε μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα εξαρτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα