BMW: Επιχείρηση κατευνασμού του Ντόναλντ Τραμπ

Προσφάτως, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε τις προθέσεις του να κηρύξει τον «πόλεμο» στη γερμανική BMW που σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. δολ. σε εργοστάσιο στη μεξικανική πόλη Σαν Λούις Ποτοσί. Ο Τραμπ έσπευσε να προειδοποιήσει ότι τα οχήματα της BMW που θα εισάγονται από το Μεξικό θα επιβαρύνονται με δασμό 35%.
Τώρα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τρόπους να εξομαλύνει τις

σχέσεις της με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι το εργοστάσιό της στις ΗΠΑ είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει στον κόσμο και ότι ένα νέο, μικρότερο εργοστάσιο στο Μεξικό θα φτιάχνει αυτοκίνητα για τους διεθνείς πελάτες της και .όχι μόνο για τους Αμερικανούς.

Οι δηλώσεις Τραμπ για την επιβολή δασμού 35% στα αυτοκίνητα που θα εισάγονται από το Μεξικό, έγιναν μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην κυριακάτικη Bild.

Πρόσθεσε δε ότι εύχεται «κάθε καλό» για την εταιρεία, αν σχεδιάζει να πουλήσει στη διεθνή αγορά. Η BMW σχεδιάζει να κατασκευάσει σεντάν της σειράς 3, αρχής γενομένης το 2019 στο εργοστάσιο που του Σαν Λούις στο κεντρικό Μεξικό.

Τα σχόλια Τραμπ για κινήσεις κατά κατασκευαστών που φτιάχνουν αυτοκίνητα στο Μεξικό και εξάγουν στις ΗΠΑ, δεν αφορούν μόνο τη BMW. Ως εκ τούτου, μια σειρά εταιρειών έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε μια σειρά συμφιλιωτικών κινήσεων με τον Ντ. Τραμπ. Μεταξύ αυτών, η Ford που ακύρωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή εργοστασίου αξίας 1,6 δισ. δολ. και αντ' αυτού ετοιμάζει την επέκταση ενός υφιστάμενου εργοστασίου στο Μίσιγκαν.

Επίσης, η Toyota Motor που σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων Corolla σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό από το 2019, έχει αναφέρει ότι θα λάβει υπόψη της τις αποφάσεις του Τραμπ για το μέλλον.

Η μετοχή της BMW υποχώρησε έως και 2,7% και νωρίτερα στη Φρανκφούρτη σημείωνε απώλειες 1,2% στα 86,58 ευρώ. Ο δείκτης ευρωπαϊκών αυτοκινήτων του Bloomberg, Europe 500 Autos σημείωνε νωρίτερα πτώση 1,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα