Autohellas: Στα 24,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο εννεάμηνο

Διψήφια αύξηση εμφάνισε στην κερδοφορία και τον τζίρο στο εννεάμηνο του 2017 ο όμιλος Autohellas.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 24,5% σε 31 εκατ. ευρώ σε σχέση με 24,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το πρώτο εννεάμηνο έφτασε τα 256 εκατ. ευρώ, έναντι 201 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) παρουσίασαν αύξηση 28,1%, φτάνοντας τα 47,9 εκατ. ευρώ από τα 37,4 εκατ. ευρώ το 2016.

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων

αυξήθηκε κατά 16,6% φτάνοντας τα 141,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση σε βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη δυναμική, εκτός από την κύρια αγορά της Ελλάδας, όπου ο στόλος της εταιρείας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 30.000 αυτοκίνητα, είχαν η Κύπρος και η Κροατία, ενώ η Βουλγαρία και η Ρουμάνια συνέχισαν να συμβάλουν σημαντικά σε κερδοφορία.

Ο Όμιλος κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2017 πραγματοποίησε αγορές 9.200 νέων αυτοκινήτων, επενδύοντας (μετά τις πωλήσεις μεταχειρισμένων) 95,5 εκατ. ευρώ, για την ανανέωση αλλά και για την επέκταση του στόλου, ξεπερνώντας τα 40.500 αυτοκίνητα. Η ισχυρή κερδοφορία συνέβαλε ώστε τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου να διαμορφωθούν στις 30/09/2017 στα 227 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών πρόσθεσε 88,5 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του Ομίλου, παρουσιάζοντας αύξηση 52% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα εισαγωγής διανομής των Hyundai (Hyundai Hellas) και KIA (Autodeal), που αποφασίστηκε να αποκτηθεί ως νέα δραστηριότητα της Autohellas κατά την Ε.Γ.Σ. της 06/09/2017 δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί. Εκτιμάται δε, ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2017, προσθέτοντας περαιτέρω δυναμική στα μεγέθη του Ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αutohellas κος Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε "για τρίτη συνεχή χρόνια η Autohellas πετυχαίνει ισορροπημένη και ισχυρή ανάπτυξη και στους δύο κλάδους δραστηριότητας της, τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις και τις εταιρικές μακροχρόνιες μισθώσεις. Οι οικονομίες κλίμακας στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και στις άλλες χώρες, φέρνουν βελτίωση της κερδοφορίας ακόμη και σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Επενδύσαμε στην ποιότητα και την αναβάθμιση όχι μόνο του στόλου μας αλλά και πολλών από τα ιδιόκτητα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών μας. Έχουμε τα στελέχη, τις υποδομές και τα Ίδια Κεφάλαια για να διεκδικήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα επόμενα χρόνια και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα