Anglo American: Μοιράζει το μεγαλύτερο μέρισμα σε διάστημα μιας 10ετίας

Η εισηγμένη στον FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μεταλλευτική εταιρεία Anglo American κατάφερε να μειώσει το ύψος χρέους της και ανακοίνωσε τη διανομή του μεγαλύτερου μερίσματος εδώ και μια δεκαετία, καθώς η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων βάζει και πάλι στην πρώτη γραμμή τη μεταλλευτική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η Anglo μείωσε το καθαρό της χρέος κατά 47% το 2017 στα 4,5 δισ. δολ,

σημειώνοντας πολύ καλύτερη επίδοση από τον στόχο που είχε θέσει, για μείωση χρέους στα 7 δισ. δολ. Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική καθώς μόλις τρία χρόνια πριν οι εταιρείες εξόρυξης ήταν αντιμέτωπες με ένα δυσβάσταχτο βάρος από τα υπέρογκα χρέη τους, καθώς είχαν δανειστεί υπέρμετρα ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην οποία είχαν προβεί νωρίτερα αυτή τη δεκαετία.

Μετά το κραχ στις τιμές των εμπορευμάτων το 2014 λόγω υπερπροσφοράς, αυτή τη στιγμή η βιομηχανία είναι σε φάση ανάκαμψης. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της Anglo αυξήθηκαν κατά 93% πέρυσι στα 4,9 δισ. δολ. επιτρέοντάς της να ανακοινώσει διανομή ενδιάμεσου μερίσματος 54 σεντς ανά μετοχή, ήτοι ετήσιου μερίσματος 1,02 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα κέρδη EBITDA έκαναν άλμα 45% στα 8,8 δισ. δολ., σύμφωνα με τις προβλέψεις της City.

Keywords
Τυχαία Θέματα