Alexander Zinell: O μάνατζερ των δύσκολων αποστολών της Fraport

Είναι ο άνθρωπος που φέρνει κοντά το ντιλ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Mπορεί να μόχθησε για να ωριμάσει την παράδοση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά για τον κ. Alexander Zinell, διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece και ένα από τα μακροβιότερα στελέχη των Γερμανών, ίσως να αποδειχτεί ευκολότερη η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες από ό,τι οι αντίστοιχες συμφωνίες με το ελληνικό Δημόσιο!

Με τη συμβολή του, η Fraport πέτυχε να εξαγοράσει την

αμερικανική Airmall και να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά μεταφορών διεθνώς. Επιπλέον, συνέβαλε στη σύναψη των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους αερολιμένες στην Αγία Πετρούπολη, στη Λιουμπλιάνα και πρόσφατα στα ελληνικά αεροδρόμια.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία παράδοσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η ελληνογερμανική κοινοπραξία, προχώρησε χθες σε μπαράζ ανακοινώσεων για το ντιλ με τις τράπεζες.

Η επισημοποίηση του χρηματοδοτικού σχήματος και η πρόσφατη συμφωνία για την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών, κλείνουν τις σοβαρές εκκρεμότητες για την τελική συμφωνία. Τώρα, η Fraport-Slentel, μαζί με τα έσοδα των δανείων και τα κεφάλαια από τους μετόχους, δηλώνει έτοιμη στην καταβολή του προκαταβολικού τιμήματος παραχώρησης ύψους 1,23 δισ. ευρώ και στην υλοποίηση του τετραετούς προγράμματος ανάπτυξης των αεροδρομίων.

«Η επιτυχής χρηματοδότηση του πολύπλοκου αυτού έργου αποτελεί σαφές μήνυμα, όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στην εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η εταιρεία μας και στην αξιοπιστία των μετόχων μας, Fraport AG και Όμιλου Κοπελούζου» δήλωσε χθες ο 50χρονος διευθύνων σύμβουλος.

Από το συνολικό δάνειο, ποσό 280,4 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά έργα στα 14 αεροδρόμια, τα οποία θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ετών σε κατασκευαστικά έργα. Υπολογίζεται ότι 688 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή του τιμήματος στο ΤΑΙΠΕΔ. Η κοινοπραξία αποφεύγει να δεσμευτεί για την ημερομηνία παράδοσης των αεροδρομίων, αν και πλέον ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα