Akuo Energy: Γαλλική απόβαση στη Θεσσαλία με ένα φωτοβολταϊκό 146,1 MW

Στην εύφορη κοιλάδα του θεσσαλικού κάμπου θα εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό των 146,1 MW η γαλλική Akuo Energy, ξετυλίγοντας τον σχεδιασμό της για την ανάπτυξη του τομέα της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα.

Η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα βεβαίωση παραγωγού από την ΡΑΕ για

την εγκατάσταση ενός μεγάλου ηλιακού πάρκου στον δήμο Φαρσάλων, διάρκειας ισχύος 25 ετών, που αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδιασμού, που η διοίκηση του ομίλου έχει προσδιορίσει σε 1 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία.

Η Akuo Energy αποτελεί μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες καθαρής ενέργειας, με παρουσία σε 18 χώρες και μεγάλη εγκατεστημένη βάση αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων αλλά και συστημάτων αποθήκευσης σε νησιά από η Κορσική, η Καραϊβική κ.α.

Η εταιρεία, η οποία εγκαταστάθηκε στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια, διαθέτει επίσης μεγάλη τεχνογνωσία στον τομέα των υβριδικών έργων, ένα κλάδο με μεγάλες επενδύσεις και καινοτόμα έργα και στο εξωτερικό.
Ο σχεδιασμός αυτός έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα καθώς η Akuo Energy είναι μέλος της γαλλικής κοινοπραξίας που θα αναπτύξει το project της Χάλκης.

Πρόκειται για ένα έργο, που πρόκειται να αναπτυχθεί κατά το πρότυπο της Αστυπάλαιας και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για πλήρη ενεργειακή αυτονομία και παράλληλη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις πλωτές και χερσαίες μεταφορές.

Το έργο θα προχωρήσει σε συνεργασία με τις γαλλικές εταιρείες Citroen και Vinci Energie. Η διάχυση των υβριδικών τεχνολογιών στα ελληνικά νησιά αποτελεί ένα τομέα που σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας αποτελεί και έναν από τους λόγους που οι Γάλλοι αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η Akuo , δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των συνεργασιών. Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη με την ιταλική Enel φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 284 MW στη Β. Ελλάδα.

Επίσης αποτελεί άλλη μία πολυεθνική δύναμη του κλάδου της πράσινης ενέργειας που από το καλοκαίρι του 2019, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα