Air France-KLM: Περιόρισε τις ζημιές το α' τρίμηνο του έτους

Ζημιές, αν και περιορισμένες, εμφάνισε η αεροπορική Air France-KLM το α' τρίμηνο του έτους καθώς η μειωμένη τιμή των καυσίμων, λόγω πετρελαίου, συγκράτησε τα κόστη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι καθαρές ζημιές περιορίστηκαν σε 155 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, από μια απώλεια 559 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2015. Οι πωλήσεις της εμφάνισαν μικρή αύξηση 0,4% σε 5,61 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές ύψους 314 εκατ. ευρώ, με πωλήσεις

5,53 δισ.

Τα EBITDA επέστρεψαν σε κέρδος 266 εκατ. ευρώ από ζημιές 26 εκατ. πέρυσι.

Στο τρίμηνο, η εταιρία κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις της παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και τις διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Alexandre de Juniac.

Τα συνολικά λειτουργικά κόστη ήταν κατά 4,9% χαμηλότερα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Εξαιρώντας τα φθηνότερα καύσιμα, τα κόστη αυξήθηκαν κατά 2%.

Αν και το 2015 η Air France-KLM κατάφερε να καταγράψει ετήσια κέρδη για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια, παραμένει σε δύσκολη θέση και χρειάζεται να μειώσει κι άλλο τα κόστη για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της. Αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair και η easyJet στην Ευρώπη, αλλά και μεταφορείς μεγάλων αποστάσεων που επεκτείνονται στη Μέση Ανατολή, εμφανίζουν μεγαλύτερη κερδοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα