Air Berlin: Η τρομοκρατία απογείωσε τις ζημιές β' τριμήνου

Υπερδιπλασιασμό των ζημιών ανακοίνωσε για το β'τρίμηνο η Air Berlin, καθώς οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις επηρέασαν τις επιδόσεις του ήδη προβληματικού γερμανικού μεταφορέα. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις και τα έσοδα/κάθισμα υποχώρησαν στο τρίμηνο, ενώ οι ζημιές άγγιξαν τα 89,1 εκατ. ευρώ από 37,5 εκατ. πέρυσι.

Η Air Berlin ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ζημιές της υπερδιπλασιάστηκαν

κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για τους συνήθεις ταξιδιωτικούς περιορισμούς έχει υποχωρήσει εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο γερμανικός μεταφορέας τόνισε ότι είχε μια καθαρή απώλεια ύψους 89,1 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι ζημιάς 37,5 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις επίσης μειώθηκαν στο τρίμηνο, σε 970,6 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα ανά κάθισμα υποχώρησαν κατά 6%.

«Η ζήτηση, ιδιαίτερα για πτήσεις σε προορισμούς διακοπών, επηρεάστηκε αρνητικά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και είχε μεγάλο και αρνητικό αντίκτυπο» στις επιδόσεις της εταιρίας, τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch, ο διευθύνων σύμβουλος Stefan Pichler.

Περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Γερμανίας συνδέεται με ταξίδια για αναψυχή. Η Air Berlin επεσήμανε ότι τα δρομολόγια προς τη βόρεια Αφρική και την Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πολιτική αναταραχή.Ταυτόχρονα, η ζήτηση για παραδοσιακούς προορισμούς στη δυτική Ευρώπη διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο η υπερπροσφορά πτήσεων οδήγησε σε πτώση τιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα