AF: «Ξεχωρίζει» ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Εθνική

Υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ» αναφέρει η Alpha Finance για το ελληνικό χρηματιστήριο στην παρουσίασή της για τις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα κατά το 6ο Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η ελληνική αγορά έχει καταγράψει μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές και οι προοπτικές εμφανίζονται

ενθαρρυντικές αφού η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους κι έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η AF, το μακροοικονομικό περιβάλλον σταθεροποιείται, η ανάπτυξη αναμένεται να αποκατασταθεί το 2017 ενώ υπάρχουν προσδοκίες ότι θα υπάρξει μια αξιόπιστη λύση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Αναλυτικά, όπως σημειώνει, οι μη τραπεζικές μετοχές έχουν καταγράψει άνοδο 21,5% από την αρχή του έτους και διαπραγματεύονται με p/e 15,2 φορές τα κέρδη του 2017. Σύμφωνα με την επενδυτική οι μετοχές αυτές έχουν προοπτική ανόδου 10% ενώ στα top picks συμπεριλαμβάνει τον ΟΤΕ και τον Μυτιληναίο.

Οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο από από μια οικονομική ανάπτυξη, αν και, όπως προειδοποιεί η AF, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα ρίσκα σε σχέση με τις υπόλοιπες μετοχές, λόγω των καθυστερήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το κλάδο» σχολιάζει η AF, ξεχωρίζοντας την Εθνική τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα