7.600 καταγγελίες στα «χέρια» του ΣΔΟΕ

Στα έσοδα που θα προκύψουν από την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής ποντάρει η κυβέρνηση για να προβεί σε ελάφρυνση της φορολογίας, όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο της τελετής ανάληψης καθηκόντων της νέας ηγεσίας του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσακαλώτο τα έσοδα αυτά θεωρούνται «παραμετρικά» και οι θεσμοί δεν τα προσμετρούν στα μέτρα μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, ωστόσο « θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να υλοποιήσουμε το κοινωνικό μας

πρόγραμμα».

Από πλευράς του ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και πρώην οικονομικός επιθεωρητής της ΓΓΔΕ, Σταύρος Θωμαδάκης, δήλωσε πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να εκτελέσει με επιτυχία τα νέα του καθήκοντα. Το ΣΔΟΕ παραμένει δυνατό και ζωντανό, τόνισε.

Όπως αναφέρθηκε, το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει 1.400 ελέγχους σε νέες υποθέσεις, στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκονται 160 αναφορές ενώ διαχειρίζεται αισίως 7.600 καταγγελίες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΣΔΟΕ και νυν γραμματέας Διαφάνειας, Κωνσταντίνος Χρήστου, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος και η υφυπουργός Οικονομικών, κα. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα