11+4 σύνθετες τουριστικές επενδύσεις ύψους €1,5 δισ. περιμένουν το «πράσινο φως»

της Στεφανίας Σούκη

Επιπλέον 4 νέες επενδυτικές προτάσεις έχει δεχθεί κατά το τελευταίο εξάμηνο Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα κ. Γ. Τζιάλλα επιβεβαιώνει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για 11 Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα, εκ των οποίων για δύο έχει εκδοθεί άδεια δόμησης (Λακωνία, Κέα), για τέσσερα έχει βγει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (δύο στην Κέρκυρα,

Μήλος, Ίος), για ένα βρίσκεται σε στάδιο έκδοσης ΚΥΑ (Μεσσηνία), ενώ για τα υπόλοιπα προχωρούν με γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες.

"Επιπλέον, κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, με την κατάθεση φακέλων επενδυτών στην Υπηρεσία, για τη δημιουργία επιπλέον τεσσάρων σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (δύο στην Κρήτη, στην Ήλιδα και στη Λήμνο)", ανέφερε ο κ. Τζιάλας, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Τουρισμού.

Οσον αφορά τον προϋπολογισμό των εν λόγω έργων, αντιστοιχούν σε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, ενώ πέραν των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, όπως επεσήμανε ο κ. Τζιάλας, η ΕΥΠΑΤΕ χειρίζεται ακόμη και διεκπεραιώνει αδειοδοτήσεις για αιτήσεις/φακέλους για την ίδρυση, εκσυγχρονισμό, επέκταση και αναβάθμιση περίπου 100 ξενοδοχειακών μονάδων άνω των 300 κλινών τα τελευταία δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα