Υπάρχουν τροφές που μας ξεκουράζουν;

Υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που η κούραση μας έχει καταβάλει και νιώθουμε ότι πραγματικά δεν μπορούμε να σηκωθούμε από τον καναπέ. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες τροφές που θωρακίζουν την υγεία μας και να βοηθούν ώστε να απαλλαγούμε από το άγχος και το στρες.

Μέλι

Το μέλι περιέχει απλούς υδατάνθρακες, που αποτελούν μία άμεση πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και το βασικότερο καύσιμο του εγκεφάλου. Ακόμα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ μέλι στο γιαούρτι, σε φρούτα ή σε μία φέτα ψωμί.

Ψάρια

Είναι πλούσια σε ω-3

λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου, στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και στη βελτίωση της διάθεσης. Πολύ καλή επιλογή είναι το σκουμπρί, ο σολομός και ο τόνος που συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.

Ξηροί καρποί

Και πιο συγκεκριμένα τα καρύδια! Αυτό το ”superfood” είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα που προσφέρουν πολλά θετικά στον οργανισμό μας. Επίσης, τα καρύδια περιέχουν άλφα-λινολενικό οξύ που καταπολεμά την αδυναμία και την κόπωση. Δοκιμάστε καρύδια με γιαούρτι και μέλι και θα ξετρελαθείτε.

Καφές

Η καφεΐνη που περιέχει θεωρείται ένα φυσικό τονωτικό και η μέτρια κατανάλωσή της μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων της κούρασης. Άμα δεν θες καφέ μπορείς να πιεις και τσάι.

Φρούτα

Περιέχουν πολλές βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Γι αυτό δρουν προστατευτικά ενάντια στο οξειδωτικό στρες που υφίσταται το σώμα μας. Προσθέστε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό διαιτολόγιο σας.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα : Κι όμως η τσουκνίδα είναι σίγουρο μυστικό αδυνατίσματος! Δες γιατί…

Keywords
Τυχαία Θέματα