Βρήκαμε το αυτοκίνητο για να μεταφέρετε πάντα με ασφάλεια τα παιδιά σας!

Θα ξεκινήσουμε με μια σειρά από στοιχεία που σοκάρουν και αφορούν στο θάνατο των παιδιών σε ατυχήματα με αυτοκίνητο επειδή οι γονείς τους δεν τα μεταφέρουν με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο. Στην Αμερική παραμένει η πιο συχνή αιτία για να… φύγουν από τη ζωή παιδιά άνω των 4 ετών, ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο περίπου 1000 παιδιά και νέοι πεθαίνουν σε ατυχήματα -ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων είναι τα τροχαία.

Πώς μπορούμε όμως να μειώσουμε αυτά τα ποσοστά που προκαλούν θλίψη

και ανατριχίλα; Μα φυσικά με την γνώση των γονιών και την αγορά ενός ασφαλούς αυτοκινήτου, όπως το νέο SUV PEUGEOT 3008. Κλείνοντας την πόρτα δίνει την αίσθηση χρηματοκιβωτίου και γιατί όχι άλλωστε αφού πρόκειται να μεταφέρει τον μεγαλύτερο θησαυρό που είναι η οικογένειά σας. Αλλά εκτός από την αίσθηση της απόλυτης ασφάλειας εγγυάται και την διασκέδασή σας -ναι, ξέρετε πολύ καλά πώς τα παιδιά δεν αντέχουν για πολύ κλεισμένα μέσα στο αυτοκίνητο- χάρη στην πρωτοποριακή και εξελιγμένη εκδοχή του PEUGEOT i-Cockpit, την απαράμιλλα γοητευτική σχεδίαση, την ασυναγώνιστη απόδοση και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ναι, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο… ικανό αυτοκίνητο που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και απολαύσεις στον οδηγό και στους επιβάτες, σαν μία σχέση αλληλεπίδρασης όπου το όχημα «αφουγκράζεται» τις ανάγκες των επιβαινόντων και προσαρμόζεται πάνω σε αυτές. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που το κάνουν όχι απλά διαφορετικό, αλλά μοναδικό; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Η εσωτερική σχεδίασή του που διεγείρει τις αισθήσεις
Η είσοδος στο νέο SUV PEUGEOT 3008 μοιάζει σα να περνά κανείς σε έναν διαφορετικό κόσμο, με μοναδικό στυλ και αυθεντική και αψεγάδιαστη ποιότητα. Ένα συναρπαστικό στην όψη, σχεδόν φουτουριστικό, ταμπλό αιχμαλωτίζει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά. Αυτό το συμπαγές και high-tech σύνολο είναι αυτό που εκφράζει την πιο πρόσφατη εκδοχή του PEUGEOT i-Cockpit®, ένα πολυβραβευμένο concept που επαναπροσδιορίζει το πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα κόκπιτ των αυτοκινήτων. Τα όργανα ελέγχου βρίσκονται σε μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη ψηλά μπροστά από τον οδηγό, έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή από τον δρόμο. Μια μεγάλη οθόνη αφής 8” τύπου tablet βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και από εκεί ο οδηγός ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Έξι διακόπτες inox «αεροπορικού» τύπου ελέγχουν το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, την πλοήγηση, την παραμετροποίηση του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο και των διαφόρων σχετικών εφαρμογών- ναι, θα οδηγείται πανεύκολα, θα εκτελείται τα πάντα γρήγορα και τα παιδιά σας και τα παιδιά σας θα νομίζουν ότι βρίσκονται σε διαστημόπλοιο! Την ευχάριστη ατμόσφαιρα συμπληρώνουν η πανοραμική οροφή και ο μπλέ led κρυφός φωτισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που διαχέεται διακριτικά. Επιπλέον η λειτουργεία i-Cockpit® Amplify ενισχύει τις αισθήσεις των επιβατών με τέσσερις επιλογές:

Όραση: Μεταβάλλοντας την ένταση του εσωτερικού φωτισμού, όπως και τα χρώματα στις οθόνες
Ακοή: Μέσα από τις διάφορες ατμοσφαιρικές μουσικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα.
Αφή: Τα καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων.
Οσμή: Ένας αρωματικός διαχύτης κάνει την διαμονή πιο ευχάριστη.

Η απολαυστική και ασφαλής οδηγική εμπειρία!

Στο νέο SUV PEUGEOT 3008, από την αρχή μπορεί κανείς να αντιληφθεί κάτι μαγικό, την διαφορετικότητα από τα άλλα SUV, χάρη στην ακρίβεια του τιμονιού, την κορυφαία ποιότητα κύλισης, την αίσθηση της ευελιξίας και της ασφάλειας… τα πάντα είναι ρυθμισμένα έτσι όπως θα έπρεπε να είναι! Διαθέτει προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ‘Grip Control’ το οποίο βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων για όλες τις συνθήκες οδήγησης. Διαθέτει επίσης Hill Assist Descent Control (HADC), ένα νέο σύστημα υποβοήθησης κατάβασης που εξασφαλίζει ιδανικό και πλήρως ασφαλή έλεγχο στις απότομες πλαγιές με λειτουργία ‘αυτόματου πιλότου, ενώ είναι εξοπλισμένο και με αυτόματο κιβώτιο που διευκολύνει την οδήγηση στην πόλη κάνοντάς την παιχνιδάκι. Κι αν έχετε ακόμα αμφιβολίες για την ασφάλειά του, τότε να σας ενημερώσουμε πώς απέσπασε 5 στα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης της EURONCAP κάτι που είναι πολύ σημαντικό από την στιγμή που μεταφέρετε ό,τι πιο πολύτιμο – την οικογένειά σας. Στα συν του οι βάσεις ISOFIX για δένετε σε αυτές τα παιδικά καθισματάκια σας και οι 6 αερόσακοι.

Ακολουθεί το βίντεο με την δοκιμή πρόσκρουσης:

Το πλήρες σύνολο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης για τον οδηγό.

Στον πλουραλιστικό χαρακτήρα του νέου 3008 περιλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που ελαχιστοποιούν κάθε κίνδυνο στον δρόμο μέσω προηγμένων χαρακτηριστικών:
Αυτόνομη Πέδηση (Active Safety Brake) και Προειδοποίηση Αποφυγής Σύγκρουσης (Distance Alert)
Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Active lane departure warning)
Σύστημα «επαγρύπνησης» οδηγού (Driver attention warning)
Αυτόματη ρύθμιση της δέσμης των προβολέων
Αναγνώριση ορίων κυκλοφορίας και υπόδειξη ταχύτητας
Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (Active Cruise Control) με λειτουργία Stop (διαθέσιμος μόνο στις αυτόματες εκδόσεις εκτός από 1.2 PureTech 130 S&S EAT6)
Σύστημα ανίχνευσης νεκρού σημείου στους εξωτερικούς καθρέπτες
Vision Park (για περιμετρικό έλεγχο 360°) και το τελευταίας γενιάς σύστημα Park Assist.

Στα ατού του ο τεράστιος αποθηκευτικός του χώρος που αγγίζει τα 520 λίτρα και χωράει άνετα το παιδικό σας καθισματάκι αλλά και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου (φίλτρο σωματιδίων) που καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο –έτσι αποτελεί μια πολύ οικονομική λύση για όλους εσάς– και η μείωση των ρύπων και των εκπομπών C02 -μετρήσεις σε μικτό κύκλο με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των 1,6 λίτρων με 90 και 110 ίππους και μηχανικό κιβώτιο έδειξαν εκπομπές ρύπων 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τιμή αρκετά καλή και πολύ μικρότερη της κοινοτικής οδηγίας.

Δείτε βιντεάκια με το πιο αγαπημένο μας οικογενειακό αυτοκίνητο:

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ.

The post Βρήκαμε το αυτοκίνητο για να μεταφέρετε πάντα με ασφάλεια τα παιδιά σας! appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα