Βιταμίνη Ε: Δείτε γιατί πρέπει να πάρει την πρώτη θέση στην περιποίησή σας!

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της καραντίνας μείνατε πολύ στο σπίτι και ασχοληθήκατε σχολαστικά με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Εκτός από τα βασικά βήματα πια, απλώνετε μάσκες, κάνετε απολέπιση και ενημερώνεστε για κάθε νέο skincare trend αλλά και όσα προτείνουν οι facialists.

Οι ειδικοί πάντως εδώ και αρκετό καιρό επιμένουν πως πρέπει να επιλέγετε προϊόντα με βιταμίνες στη σύνθεση τους με πρώτη και καλύτερη την Ε.

Τι ακριβώς είναι όμως η βιταμίνη Ε και γιατί πρέπει να πάρει μια σημαντική θέση στην περιποίηση; Την απάντηση τη δίνουν οι δερματολόγοι.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν βοηθά μόνο την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει τα βακτήρια αλλά λειτουργεί και ως ένα δυνατό αντιοξειδωτικό προστατεύοντας τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα και η ηλιακή ακτινοβολία.

Παράλληλα, ενώ η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες παράλληλα διορθώνει τον χρωματικό του τόνο. Είναι μια βιταμίνη που βασίζεται στα έλαια και αυτό σημαίνει ότι φροντίζει σε βάθος τις ξηρές επιδερμίδες με σημάδια γήρανσης.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που περιλαμβάνεται σε κρέμες ημέρες και προϊόντα περιποίησης σε μορφή λαδιού.

Συμπλήρωμα ή προϊόν που απλώνεται στο δέρμα; Το συμπλήρωμα έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα. Όσο αφορά το πρόσωπο όμως θα πρέπει να απλώνεται.

Οι οροί για παράδειγμα που περιέχουν βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C λειτουργούν τέλεια αφού ο συνδυασμός προστατεύει την επιδερμίδα και παράλληλα χαρίζει υπέροχη λάμψη.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται: Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με βιταμίνη Ε αφού ενισχύει το πρόβλημα και πιθανότατα δημιουργήσει μα μορφή έξαρσης.

Επιλέξτε φόρμουλα με βιταμίνη C που έχει ως βάση της το νερό και είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση της ακμής. Όσο αφορά τα συμπληρώματα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο ή την facialist πριν τη χρήση ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι κατάλληλα.

Φώτο: Unsplash 

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Αποχώρηση -έκπληξη από το “Bridgerton”: Χωρίς τον Rege-Jean Page η 2η σεζόν της σειράς!

Τελείωσε το αγαπημένο σας προϊόν ντεμακιγιάζ; Μπορείτε να το κάνετε με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα