Βαζελίνη: 8 τρόποι να την χρησιμοποιήσετε στην beauty ρουτίνα σας

Η βαζελίνη υπάρχει στο μπάνιο όλων σας. Είναι έξτρα ενυδατική με επουλωτικές ιδιότητες. Συνήθως την απλώνουμε σε σημεία με έντονη ξηρότητα όπως είναι οι αγκώνες και οι φτέρνες αλλά και στα χείλη ειδικά το χειμώνα που αφυδατώνονται.

Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν 8 διαφορετικοί τρόποι χρήσης της βαζελίνης στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς. Και είναι πραγματικά υπέροχοι:


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vaseline US (@vaselinebrand) στις 19 Φεβ,

2019 στις 8:00 πμ PST

Χρησιμοποιείστε τη ως highlighter: Όταν ο make up artist της Kim Kardashian, Mario Dedivanovic, θέλει να δημιουργήσει αυτό που ο ίδιος ειρωνικά αποκαλεί “expensive skin” χρησιμοποιεί βαζελίνη. Την απλώνει ψηλά στα ζυγωματικά δημιουργώντας τέλεια λάμψη.

Δώστε στη σκιά ματιών ένταση: Απλώστε μικρή ποσότητα βαζελίνης στο πάνω βλέφαρο πριν εφαρμόσετε τη σκιά. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα της θα αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση και θα δείχνει πιο πλούσιο. Παράλληλα μπορείτε να απλώσετε μικρή ποσότητα και πάνω από τη σκιά αν θέλετε ένα glossy look.

Ντεμακιγιάζ: Με τη βαζελίνη μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ ματιών ειδικά αν φοράτε eye liner ή αδιάβροχη μάσκαρα. Είναι τόσο απαλή η σύνθεση τους που δεν θα χρειαστεί να τρίβετε ταλαιπωρώντας την περιοχή.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vaseline US (@vaselinebrand) στις 14 Ιαν, 2019 στις 9:32 πμ PST

Ηρεμεί τα σημάδια της κυστικής ακμής: Μπορεί να μην θέλετε να απλώσετε οτιδήποτε πάνω στα σημάδια ή τα σπυράκια ειδικά όταν είναι σε έξαρση αλλά η βαζελίνη πραγματικά θα σας βοηθήσει. Απλώστε τη τοπικά το βράδυ και αφού προηγουμένως έχετε καθαρίσει πολύ καλά την επιδερμίδα.

Ενυδάτωση ματιών: Μετά τον καθαρισμό απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα κάτω από τα μάτια. Η σύνθεση της κλειδώνει την υγρασία.

Κρατήστε το μανικιούρ καθαρό: Απλώστε τη γύρω από τα νύχια πριν ξεκινήσετε το βάψιμο. Αφού στεγνώσει το βερνίκι καθαρίστε την περιοχή που έχετε απλώσει τη βαζελίνη. Με αυτό τον τρόπο ακόμη κι αν έχετε βάψει το δέρμα θα απομακρύνετε το χρώμα χωρίς να χρειαστεί ασετόν.

Παρατείνετε τη διάρκεια του αρώματος: Απλώστε βαζελίνη στους καρπούς και το λαιμό και στη συνέχεια φορέστε το άρωμα σας στα συγκεκριμένα σημεία. Λειτουργεί σαν primer του αρώματος που σημαίνει ότι το βοηθά να μείνει στη θέση του για ώρες.

Φροντίστε τα φρύδια: Απλώστε την αντί για κερί ή μάσκαρα ώστε να παραμείνουν στη θέση τους αλλά και να δείχνουν πιο πλούσια ακόμη κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μολύβι ή σκιά.

Διαβάστε ακόμη:

H Kylie Jenner αποτύπωσε στα νύχια της το… Θεό που πιστεύει

Πρέπει τελικά το κονσίλερ να έχει την ίδια απόχρωση με το φον ντε τεν;

Keywords
Τυχαία Θέματα