Βασίλης Καλλίδης: Κοτόπουλο λεμονάτο και πουρές με σπανάκι και μετσοβόνε!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στο Κοτόπουλο λεμονάτο και πουρές με σπανάκι και μετσοβόνε! Δείτε πως θα το φτιάξετε.

Κοτόπουλο λεμονάτο

Υλικά για 4 άτομα:

1 κοτόπουλο σε μερίδες

2 κύβοι κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ λευκό

κρασί

χυμός από 4 λεμόνια

½ φλ ελαιόλαδο

6 σκελιδες σκόρδο

1 κ.σ. χοντροσπασμένο πιπέρι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Λιώνουμε μέσα στο μισό κρασί τους κύβους και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο σε φετάκια, το πιπέρι, το αλάτι και δύο ποτήρια νερό.

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα του και να βράσει το κρέας. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Πουρές με σπανάκι και μετσοβόνε

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 κιλό σπανάκι
1 πράσο
1 φλ τριμμένο μετσοβόνε
1 κύβος κοτόπουλο
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ γάλα
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε με το ζεστό γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τον κύβο και αλατοπίπερο.

Σοτάρουμε το πράσο ψιλοκομμένο και το σπανάκι ψιλοκομμένο με το υπόλοιπο βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα στον πουρέ μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε.

Δείτε όλα τα στάδια της συνταγής στη photo gallery που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα