Βασίλης Καλλίδης: Κεφτεδάκια με τζίντζερ γλασαρισμένα με σόγια σος!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Αναφερόμαστε στα Κεφτεδάκια με τζίντζερ γλασαρισμένα με σόγια σος! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Υλικά:

για τους κεφτέδες:

700 γρ μοσχάρι σε κιμά
1/2 φλ. φρυγανιά
1 αυγό
6 κ.σ. σόγια σος
2 κρεμμύδια στο πολυμίξερ
1 δάχτυλο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένα
1 πιπερίτσα τσίλι
αλάτι και πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνι

για

το γλάσο:

1/2 φλ. σόγια σος
1/2 φλ. sweet chili σος
1 δάχτυλο ginger ψιλοκομμένο

για τη σαλάτα:

1 πακέτο noodles
2 αγγούρια
1/2 δάχτυλο ginger
6 κ.σούπας soy σος
2 λάιμ
4 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
6 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ. Βάζουμε στο πολυμίξερ το σκόρδο, το ginger, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι. Αλεθουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στον κιμά.

Προσθέτουμε το αυγό, τη σόγια σος, το αλατοπίπερο και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο.

Βάζουμε τη σόγια σος, τη sweat chili sauce και το ginger σε ένα φαρδύ τηγάνι. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά οι σάλτσες και βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια. Τα φέρνουνε δυο βόλτες μέσα στο γλάσο να καραμελώσουν.

Βράζουμε τα noodles για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με σησαμέλαιο για να μη κολησουν. Κόβουμε τα αγγούρια σε φετάκια ένα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ginger, το σησαμέλαιο, το αλάτι και το λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε τον δυόσμο. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα noodles και σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα