Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με καραμέλα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα και το γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί το κουτί. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 3 ώρες συμπληρώνοντας νερό όποτε χρειάζεται έτσι ώστε να είναι πάντα καλυμμένο το τενεκεδάκι μας και έπειτα αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα μήλα μας σε όσο μπορούμε πιο λεπτές φέτες, τα βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ με νερό και μερικές φέτες λεμόνι και για 3-4 λεπτά τα ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Εναλλακτικά αν δεν έχουμε φούρνο μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι με 500 ml νερό και 50 γρ. ζάχαρη και από την στιγμή που πάρουν βράση

τα αφήνουμε για 5 λεπτά το πολύ. Τέλος τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 6 ίσα μακρόστενα κομμάτια. Σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε λίγο από το μείγμα με το βούτυρο σε όλο το μήκος. Έπειτα τοποθετούμε στο μισό πάνω μέρος της σφολιάτας μήλα στην σειρά από την μια άκρη μέχρι την άλλη και αφού διπλώσουμε την σφολιάτα στην μέση για να μας αγκαλιάσει τα μήλα, την ρολάρουμε κατά μήκος.

Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια μας σε φόρμες μάφιν που πρώτα έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αφού βγουν από τον φούρνο βάζουμε το καραμελωμένο μας γάλα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε πολλές γραμμές ή κύκλους πάνω από κάθε μηλοπιτάκι μας.

Μπείτε στο dimitriosmakriniotis.gr για να δείτε τα υλικά και το video

Keywords
Τυχαία Θέματα