Τούρκος βουλευτής ζητά πόλεμο με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου

Μεγάλη αντιπαράθεση -για πρώτη φορά μάλιστα τόσο έντονη- όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ξέσπασε στην τουρκική βουλή για τα νησιά του Αιγαίου.

Κατά την ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη βουλή για τον προϋπολογισμό, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρθηκε στα νησιά του Αιγαίου ενώ έκανε λόγο και για 3 εναλλακτικές που υπάρχουν – κατά την Άγκυρα – για την επίλυση του

θέματος.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τσαβούσογλου κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να συνεργαστεί για την εξεύρεση μίας λύσης στο θέμα αντί να «χτυπάει» την Κυβέρνηση: «Όταν αυτό το ζήτημα τέθηκε νωρίτερα στην ατζέντα, είπα στους αντιπροέδρους των κομμάτων ‘αυτό είναι σημαντικό ζήτημα και έχει να κάνει με την εθνική πολιτική. Γι’ αυτό να μην ασκούμε πατριδοκαπηλία σε ένα τέτοιο ζήτημα. Αν το κάνετε, αυτό ζημιώνει τα προηγούμενα κόμματα που δεν έκαναν τίποτα για αυτό, όχι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Μάλιστα πρότεινα να κάνουμε συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών και να ενημερώσω τους αρχηγούς των κομμάτων.

Διαβάστε την συνέχεια στο ant1news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα