Το φαινόμενο Kardashian: Πόσο έχει αλλάξει τους κανόνες της μόδας μια οικογένεια

«Φαντάζομαι δεν υπάρχει άτομο στον πλανήτη αυτή τη στιγμή που να μην γνωρίζει την οικογένεια Kardashian, ή έστω ένα μέλος της», γράφει η blogger Ella στο Pinkfo.com. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή οικογένεια στον πλανήτη που εδώ και κάποια χρόνια αποτελεί και ένα από τα πιο επικερδή brands στον κόσμο. Το φαινόμενο Kardashian έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά to 2007 όταν διέρρευσε στο ίντερνετ sex tape της Kim Kardashian. Η Kim

ήταν ήδη λίγο γνωστή στην Αμερική ως φίλη και στιλίστρια της Paris Hilton.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε να δημιουργείται ένα ολόκληρο brand γύρω από το όνομα της οικογένειας που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής εξαιτίας του ριάλιτι Keeping Up With the Kardashians.

Αρχικά τα περιοδικά και τα media, γενικότερα, σχολίαζαν αρνητικά τις εμφανίσεις της Kim η οποία δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα καλοντυμένη. Η Kim δεν πτοήθηκε, επέμεινε στο προσωπικό της στιλ που ανέκαθεν ήταν ακραία σέξι, και με τη βοήθεια του συζύγου της, Kanye West, άρχισε να δημιουργεί ένα icon. Προσωπικά μπορεί να μην την αποκαλούσα fashion icon με το νόημα που αντιπροσωπεύει αυτός ο όρος αλλά αδιαμφισβήτητα η Kim θεωρείται πλέον μια γυναίκα με τεράστια επηρροή στον χώρο της μόδας.

Η αλλαγή: Όταν η Kim από κακοντυμένη έγινε «fashion icon»
Το 2014 ο Κanye West παντρέυτηκε την Kim. Λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει πως είχε αδειάσει όλη τη ντουλάπα της Kim και προσπάθησε να της αλλάξει ελαφρώς την εικόνα βασισμένος πάντα στο δικό της προσωπικό γούστο. Η Kim δέχτηκε τις προσωπικές συμβουλές του μέλλοντα συζύγου της και σιγά σιγά το στιλ της άλλαξε χωρίς όμως να αλλάξει ουσιαστικά και ποιοτικά. Ήταν ίσως η πρώτη celebrity που έκανε μόδα τις διαφάνειες, τα nudes, τους ιδιαίτερους συνδυασμούς υφασμάτων, το σέξι look κρεβατοκάμαρας που πλέον θεωρείται high fashion τάση. Οι υπόλοιπες celebrities ακολούθησαν τα χνάρια της και το ίδιο έκαναν και οι σχεδιαστές που άρχισαν να λανσάρουν ολόκληρες κολεξιόν «αφιερωμένες» σε εκείνη.

Το ακραίο σέξι-nude style της Kim είναι φέτος η μεγαλύτερη τάση για το 2017-2018 και μια τάση που δύσκολα ακολουθείται από τις απλές καθημερινές κοπέλες της διπλανής πόρτας. Τώρα αν και εσύ θες να υιοθετήσεις αυτό το look ακολούθησε τα εξής tips:

1. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη που τίποτα δεν φαίνεται περίεργο στιλιστικά.
2. Φόρεσε διαφάνειες αλλά απέφυγε να φοράς από μέσα μόνο τα εσώρουχά σου (ειδικά στο γραφείο).
3. Επέλεξε nude αποχρώσεις στα ρούχα σου για να απφύγεις να κυκλοφορήσεις όντως nude στους δρόμους της Αθήνας.
4. Αδιαφόρησε για όλα τα παραπάνω, φόρεσε ό,τι θέλεις και μην σε νοιάζει η γνώμη κανενός.

Δες περισσότερες φωτογραφίες αυτού του στιλ της Kim κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Keywords
Τυχαία Θέματα