Θοδωρής Ιακωβίδης: Το viral ξέσπασμα που συγκίνησε και ο ψυχολογικός πόλεμος από παράγοντες του αθλητισμού

Καλεσμένος στο «The 2night show» βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Ο αθλητής της άρσης βαρών που συγκίνησε το πανελλήνιο και «τάραξε» τα νερά με τις δηλώσεις του, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις δυσκολίες και τα «βάρη» που έχει σηκώσει όλα αυτά τα χρόνια, για το bullying που έχει δεχτεί, αλλά και για τα σχόλια που ακούστηκαν μετά το ξέσπασμά του.

Η κουβέντα ξεκίνησε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Θοδωής Ιακωβίδης ως αθλητής της άρσης βαρών: «Είναι όλος ο ελληνικός αθλητισμός, όχι μόνο η άρση βαρών. Σε άλλες χώρες όντως πέφτουν εκατομμύρια

στον αθλητισμό. Δεν εθελοτυφλούμε, ζούμε σε μια χώρα που οικονομικά περνάει δύσκολα τα τελευταία 10 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Ζητάμε μόνο τα στοιχειώδη.

Όντως το κράτος και οι πολιτικοί εμφανίζονται μόνο στις επιτυχίες. Τα μετάλλια έρχονται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Πόσες περιπτώσεις αθλητών υπάρχουν που ο κόσμος δεν τους ξέρει, δεν θα τους μάθει ίσως ποτέ, που τους έμαθε τώρα ή δεν τους έμαθε γιατί για λίγο δεν κατάφεραν να περάσουν στην Ολυμπιάδα.

Πλέον, έχουν κοπεί τα αξιώματα στους Ολυμπιονίκες, πέραν όσων βγαίνουν στα μετάλλια. Και αναρωτιέμαι, δεν είναι άδικο για κάποιον που βγήκε 4ος, π.χ. ο Εμμανουήλ ο Καραλής, δεν είναι εξίσου σπουδαίος; Δεν είχα ποτέ χορηγό. Είχα μια πολύ μικρή ενίσχυση από την Ομοσπονδία. Πήρα 150 ευρώ για τους Μεσογειακούς Αγώνες που βγήκα πρώτος, και για τους Μεσογειακούς του 2018 πήρα 200 ευρώ μετά από δυόμιση χρόνια».

Ο γνωστός αθλητής εξομολογήθηκε στον παρουσιαστή ότι δέχτηκε και αρνητική κριτική για τις δηλώσεις του στο Τόκιο: «Άκουσα πολλά και ακόμη ακούω από παράγοντες διάφορα για τις δηλώσεις μου όπως ότι “κλαύτηκες, μιζέρια, επαιτεία”. Εμένα δε με ακουμπάνε αυτά, έχω ακούσει πολύ χειρότερα σε όλη μου τη σταδιοδρομία και παίζει ρόλο η προσωπικότητα αυτών που στα λένε. Ως εδώ έφτασα ολομόναχος».

Για το δημόσιο ξέσπασμα που έγινε viral, τους λόγους που είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ο ψυχολογικός πόλεμος που βίωσε: «Τα δάκρυα στους αγώνες είχαν αρχίσει πριν βγω στην κάμερα, από την ώρα που ολοκλήρωσα την τελευταία προσπάθειά μου κι έφυγα. Ήμουν φορτισμένος και συγκινημένος. Το «τέλος» το είχα πει από το 2018. Μόνο για μένα και τους δικούς μου είπα θα προσπαθήσω άλλη μια φορά, να πάω σε μια 2η Ολυμπιάδα να δείξω μια συνέχεια, μια διαχρονικότητα.

Έδωσα ό,τι είχα, υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια. Πίστευα ότι μέσα μου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα του ότι θα σταματήσω και ότι ήμουν συνειδητοποιημένος, αλλά όταν ήρθε εκείνη η ώρα δεν άντεξα. Πιστεύω πως ναι, έχουμε άλλη μια Ολυμπιάδα.

Μου έφυγε από μέσα μου όταν μίλησα, αυτός είμαι… Τόσα χρόνια, δεν ήταν μόνο οι οικονομικές δυσκολίες… Δέχτηκα bullying, ψυχολογικό πόλεμο από ανθρώπους του χώρου που δε με γούσταραν για διάφορους λόγους. Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό έχουν αποχωρήσει τώρα αλλά εμένα την ψυχή μου τη γέμισαν δηλητήριο, την πόνεσαν, έμεινε μέσα μου η αδικία».

Διαβάστε περισσότερα:

Game of Chefs: Η πρώτη αποχώρηση είναι γεγονός – Ποιος αποχαιρέτησε τον διαγωνισμό;

GNTM 4: Η θεαματική αλλαγή των μοντέλων μετά το makeover – Αυτά είναι τα νέα looks τους!

GNTM 4: Η Ειρήνη Λεμπέση αρνήθηκε να αλλάξει τα μαλλιά της – «Θέλω να φύγω, δεν είμαι έτοιμη»

Keywords
Τυχαία Θέματα