Θες να γίνεις vegeterian; Τότε πρέπει να μάθεις αυτό…

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την πρόσφατη αυτή μόδα που σχετίζεται γενικότερα με τον τρόπο ζωής άλλα και κυρίως με τη διατροφή. Υπάρχει ωστόσο κάτι στο οποίο πρέπει να δώσεις προσοχή αν θέλεις να γίνεις vigan…

Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι οι μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Αν λοιπόν θες να γίνεις vigan ή vegeterian η λύση δεν είναι να σταματήσεις άμεσα την κατανάλωση κρεάτων και γαλακτοκομικών. Η απότομη

έκθεση του οργανισμού σου σε συνθήκες στέρησης των ουσιών που μέχρι τώρα δεχόταν, θα σε οδηγήσουν σύντομα στην εγκατάλειψη της προσπάθειας, ενώ μπορεί να σου προκαλέσουν μέχρι και προβλήματα υγείας.

Το ιδανικό λοιπόν είναι, να ξεκινήσεις σταδιακά να περιορίζεις τις ζωικής προέλευσης τροφές από το διατροφολόγιό σου. Αν για παράδειγμα έχεις συνηθίσει να καταναλώνεις κρέας 4 φορές την εβδομάδα , προσπάθησε να περιοριστείς στις 3 και σταδιακά σε έναν μήνα να το αποβάλλεις εντελώς από τη διατροφή σου. Επίσης εννοείται πως πρέπει να ενημερωθείς καλά ώστε να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από φυτικής προέλευσης τροφές.

Πάντα βέβαια αυτές τις ενέργειες είναι καλό να τις κάνεις με την παρακολούθηση ενός γιατρού ή διατροφολόγου γιατί το τελευταίο που θες είναι να προκαλέσεις κακό στην υγεία σου…!

Διάβασε ακόμα: Κάνεις δίαιτα; Να τι να προσέξεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα