Θέμα ΣΤΙΛ: Πορτρέτα 10 γυναικών που άλλαξαν τη μόδα!

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, που δεν πρέπει να λείπει από καμία γυναικεία βιβλιοθήκη.

Ο τίτλος του είναι: “Θέμα ΣΤΙΛ: Πορτρέτα 10 γυναικών που άλλαξαν τη μόδα!” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ισόρροπον και φέρει στην επιμέλειά του την υπογραφή της Valeria Manferto De Fabians.

Στις σελίδες του παρελαύνουν ινδάλµατα του στιλ και της κοµψότητας και έχουν αιχµαλωτίσει τη φαντασία ολόκληρων γενεών· ακόµη και σήµερα παραµένουν πρότυπα οµορφιάς και γοητείας και εξακολουθούν να εµπνέουν.

Συγκεκριμένα σε αυτό θα βρείτε µοναδικές φωτογραφίες

10 γυναικών που έχουν επηρεάσει καταλυτικά την ιστορία της µόδας – από αστέρες του κινηµατογράφου όπως η Marylin Monroe και η Audrey Hepburn µέχρι αντισυµβατικές προσωπικότητες όπως η Lady Diana και η Coco Chanel.

Πρόκειται για γυναίκες που άλλαξαν την αντίληψη για τη θηλυκότητα και, µε την προσωπικότητά τους αλλά και την ιδιωτική τους ζωή, κυριαρχούσαν στα µέσα ενηµέρωσης για χρόνια.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο που περιέχει ιστορίες από τη ζωή αυτών των αξέχαστων γυναικών και σκιαγραφεί το πορτρέτο τους αποθεώνοντας κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους.



Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα γράφει η Valeria Manferto De Fabianis:

“Θέµα στιλ. Το µυστικό κρύβεται µέσα σ’ αυτές τις δύο λέξεις. Πολλές γυναίκες αφιερώνουν την καρδιά και την ψυχή τους στην εικόνα τους, µέσα από προσεκτική επιλογή µακιγιάζ, κουρέµατος και χρώµατος µαλλιών, για να βρουν µοναδικά και εκλεκτά φορέµατα και να συγκεντρώσουν διάφορα αξεσουάρ. Με αυτόν τον τρόπο, πολλές καταφέρνουν να επιτύχουν ένα συγκεκριµένο επίπεδο κοµψότητας. Λίγες όµως –πολύ λίγες– µπορούν να δηµιουργήσουν το δικό τους στιλ, ένα στιλ που ξεπερνά τη µόδα και τα στερεότυπα.

Οι δέκα γυναίκες που περιλαµβάνονται σε αυτό το εξαιρετικό µωσαϊκό µάς αφήνουν µια κληρονοµιά που αντέχει στο πέρασµα του χρόνου και στις ιδιοτροπίες της µόδας. Την καθεµιά θα τη θυµόµαστε για τη µοναδική, προσωπική και απολύτως αµίµητη εικόνα της και για κάθε της κίνηση.

Το βλέπουµε αυτό στη φυσική κοµψότητα της Audrey Hepburn, την εξαιρετική διαχρονική κλάση της, καθώς και την ανεξάντλητη δύναµη της Coco Chanel, που άλλαξε ριζικά την εικόνα των γυναικών, συνδέοντας µια επανάσταση της µόδας µε την ενθάρρυνση των γυναικών να χαράξουν έναν εντελώς νέο κοινωνικό ρόλο.

Η εκρηκτική σεξουαλικότητα της Marylin Monroe αναµειγνύεται µε µια παιδιάστικη χαρά για τη ζωή και µια βασανισµένη, άσβεστη απελπισία. Η έµφυτη αρχοντιά της Grace Kelly· και η υπέροχη και χαρακτηριστική «γαλλικότητα» της Brigitte Bardot αναµειγνύεται µε την αγάπη της για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Η Jackie Kennedy και η εξαιρετική της ικανότητα να γίνεται το επίκεντρο της προσοχής – σίγουρα η βασίλισσα της εποχής της, αν και δεν φόρεσε ποτέ στέµµα, η εικόνα της ίδιας της Αµερικής.

Έπειτα έχουµε την επαναστατική καινοτοµία της Mary Qant, η οποία έδωσε στις γυναίκες έναν νέο τρόπο να βλέπουν τη δική τους οµορφιά, µαζί µε την εύθραυστη, λιτή, λεπτή Τουίγκι, που έκανε ένα ουσιαστικό βήµα στην ανάδειξη της σύγχρονης γυναίκας.

Τέλος, ο µοναδικός τρόπος της Lady Diana να ερµηνεύει τη µόδα, αυτή η απίστευτη ικανότητά της να είναι ταπεινή και βασιλική ταυτόχρονα.

Καθεµία από αυτές τις γυναίκες πέτυχε την αθανασία για όσα έδωσε στις άλλες γυναίκες.

Όλες τους υπήρξαν κοµψά, επαναστατικά πνεύµατα, που έζησαν µε ένταση τη ζωή τους, στη δική τους και αλλά και στη δική µας εποχή.”

Για να αποκτήσετε το βιβλίο με έκπτωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα