Θεανώ Μπέλλα: Τι πρέπει να κάνουμε μετά το καλοκαίρι για τέλειο βελούδινο δέρμα

Η έκθεση στον ήλιο, η θάλασσα και ο αέρας έχουν αφήσει τα σημάδια τους στην επιδερμίδα μας, ακόμα κι αν δεν είναι πολύ ορατά. Η άμεση επανόρθωση είναι απαραίτητη για να καταπολεμήσετε την πρόωρη γήρανση.

Η Θεανώ Μπέλλα μας εξηγεί πώς θα ξαναγίνουμε πιο λαμπερές από ποτέ. Ακολουθούν οι πολύτιμες συμβουλές της…

Επανόρθωση από τη φωτογήρανση

«Αμέσως μετά το καλοκαίρι πρέπει να ακολουθήσουμε μια πορεία ειδικής επανόρθωσης από τη φωτογήρανση (δηλαδή την πρόωρη γήρανση) που

προκαλείται από την παρατεταμένη και χωρίς επαρκή προστασία έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Η συγκεκριμένη πορεία περιλαμβάνει ειδικό peeling με AHAs, ειδικές μάσκες επαναφοράς, έντονα βιταμινούχα προϊόντα και επιλεγμένα ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας αιθέρια έλαια», μας λέει η Θεανώ.

«Κάποια ειδικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μόνιμη αντιστροφή της φωτογήρανσης είναι μια 24ωρη ενυδατική κρέμα, αργίλου επανόρθωσης και κρεμοζελέ βιταμίνης Α (ρετινόλης)», προτείνει.

«Αν και ορισμένα σημάδια της φωτογήρανσης φαίνονται, όπως η τραχύτητα, οι λεπτές ρυτίδες που αυξάνονται λόγω της αφυδάτωσης του δέρματος, οι δυσχρωμίες και οι ηλιακοί φαγέσωρες (μαύρα στίγματα) ή η ελάστωση (μπιμπικάκια –το λεγόμενο δέρμα ζήνας- που μπορεί να παρατηρηθούν στο λαιμό και τον θώρακα) είναι άμεσα ορατά, τα πιο σημαντικά όπως η έντονη ρυτίδωση εμφανίζονται μετά από χρόνια, οπότε δύσκολα διορθώνονται», λέει.

«Το κυριότερο, πιο άμεσο σημάδι της φωτογήρανσης είναι οι λεπτές ρυτίδες και η πάχυνση της επιδερμίδας. Οι λεπτές ρυτίδες, παρόλο που είναι αναστρέψιμες, γίνονται όλο και βαθύτερες άρα μόνιμες, αν το δέρμα δεν φροντιστεί άμεσα. Η καλύτερη πρόληψη της αντιγήρανσης είναι η συνεχής χρήση αντηλιακού, όλο το χρόνο, καθώς δεν υπάρχει άλλο μέσο που να μειώνει την απευθείας επίδραση των υπεριωδών. Ακόμα και με χρήση αντηλιακού όμως, η επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι είναι πάντα παχύτερη, καθώς αυτό είναι μια φυσιολογική άμυνα του δέρματος στον ήλιο. Με την πάχυνση, τα βαθύτερα κύτταρα του δέρματος προστατεύονται, αφοί οι πιο επικίνδυνες υπεριώδεις –Β δεν έχουν μεγάλο βάθος διείσδυσης», εξηγεί η Θεανώ.

«Η καλύτερη μέθοδος επανόρθωσης της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι είναι τα ειδικά peelingsμε AHAs τα οποία επαναφέρουν την επιδερμίδα στο σωστό πάχος. Επίσης, παλμικό φως και ραδιοκύματα από ειδική συσκευή. Ταυτόχρονο συνιστάται συστηματική χρήση καλλυντικών επαναφοράς, που βασίζονται σε επανορθωτικές και αναγεννητικές ουσίες, όπως βιταμίνες Α,Ε και C και κάποια αιθέρια έλαια. Με τα παραπάνω η αρχόμενη φωτογήρανση μετά το καλοκαίρι, δεν εξελίσσεται σε μόνιμη, αλλά το δέρμα επανέρχεται στη λεία και λαμπερή του εκδοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα