Θεανώ Μπέλλα: Τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσει το δέρμα σας συγκλονιστική λάμψη!

Η σωστή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι το Α και το Ω αν θέλετε η επιδερμίδα σας να έχει υγιή όψη και απίθανη λάμψη. Και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και η αισθητικός της Φαίης μας, Θεανώ Μπέλλα. Επίσης, αποκαλύπτει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε ευλαβικά, πρωί και βράδυ.

«Αρχίζετε με έναν πολύ καλό καθαρισμό, καθώς αν δεν προηγηθεί αυτό με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, έχει αποδειχθεί από έρευνες, πως το 50% της περιποίησης που θα ακολουθήσει (ακόμα κι αν έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα προϊόντα)

πάει χαμένη» λέει η Θεανώ.

«Ο καλός καθαρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα που εμφανίζει τάση για ακμή, καθώς μόνο αν αφαιρεθεί η επιφανειακή λιπαρότητα, θα μπορέσουν να διεισδύσουν και να δράσουν τα συστατικά των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν μετά».

Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι το σωστό προϊόν καθαρισμού η αισθητικός απαντά: «Το γαλάκτωμα καθαρισμού πρέπει να είναι λεπτόρευστο και να εφαρμόζεται με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην ερεθίζει το δέρμα. Αφαιρεί τους ρύπους, το σμήγμα και το ελαφρύ μακιγιάζ».

«Το επόμενο απαραίτητο βήμα είναι μια λοσιόν που επαναφέρει το φυσιολογικό, ελαφρώς όξινο PH στο δέρμα (5,5-6,5) το οποίο διαταράσσεται με το γαλάκτωμα (που έχει αλκαλικό PH, συνήθως 9-10. Αν δεν βάλετε λοσιόν, το PH της επιδερμίδας παραμένει αλκαλικό και αυτό την βάζει σε κίνδυνο αφού βακτήρια και μύκητες πολλαπλασιάζονται σε αντίθεση με το όξινο που τα εξουδετερώνει.  Η λοσιόν λοιπόν μετά το γαλάκτωμα προστατεύει την επιδερμίδα από μολύνσεις και σπυράκια. Παράλληλα, κλείνει και συσφίγγει ήπια τους πόρους που έχουν ανοίξει κατά τον καθαρισμό –κάτι πιο σημαντικό σε λιπαρά δέρματα που έχουν μεγαλύτερους πόρους».

Βήμα 3ο: Είναι η κρέμα ενυδάτωσης, κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος.

Η συγκεκριμένη διαδικασία (γαλάκτωμα, λοσιόν, κρέμα) πρέπει να ακολουθείται πρωί-βράδυ, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ίχνος μακιγιάζ στην επιδερμίδα σας. «Καλό είναι δύο φορές την εβδομάδα να γίνεται και χρήση μάσκας κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος».

Extra tip: Για έξτρα ενίσχυση της λάμψης μας, υπάρχουν insta προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιούμε το βράδυ (για λείανση των ρυτίδων, ανάπλαση, εξάλειψη λεκέδων κλπ) τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Φωτογραφίες: rosiehw/Instagram 

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

Οι Mary-Kate και Ashley Olsen κυκλοφόρησαν 3 αρωματικά έλαια και η τιμή τους είναι ΣΟΚ!

Το πιο απίστευτο hack: Πώς να ξεκολλήσεις το αυτοκόλλητο από τις πλαστικές θήκες των πινέλων σου

Tom Ford: «Το νέο μου άρωμα διεγείρει το πνεύμα και τις αισθήσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα