Θεανώ Μπέλλα: Η αισθητικός της Φαίης σας δίνει τα σημαντικότερα tips για την αντηλιακή προστασία!

Η Θεανώ Μπέλλα φροντίζει την επιδερμίδα της Φαίης μας και είναι εκείνη που μας δίνεις τις σημαντικότερες συμβουλές για την σωστή περιποίηση. Φυσικά, δεν κρατάμε ποτέ τίποτα για τον εαυτό μας.

Και τώρα, λίγο πριν φύγετε για διακοπές η Θεανώ λύνει τις 4 βασικές σας απορίες όσον αφορά στην αντηλιακή προστασία. 

Δείτε τις στη συνέχεια:

Πότε πρέπει να βάζετε αντηλιακό;

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου φυσικά. Αλλά θα πρέπει επίσης να θυμάστε πως από την Άνοιξη και μετά συμβαίνουν οι περισσότερες βλάβες στο δέρμα καθώς και τον βασικό

κανόνα: Τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει το αντηλιακό φίλτρο το οποίο θα συγκρατήσει τις υπεριώδεις. Μετά τον σωστό καθαρισμό και την κρέμα ημέρας περιμένετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να απλώσετε την αντηλιακή σας σε πρόσωπο (και αυτιά), λαιμό στήθος και τις ράχες των χεριών.

Πώς γνωρίζετε πως έχετε επιλέξει το σωστό αντηλιακό;

Επιλέγετε πάντα μια φόρμουλα σε μορφή κρέμα και όχι λάδι ή gel με υψηλό δείκτη προστασίας. Συγχρόνως φροντίζετε ώστε να έχει πλούσια σύνθεση με καλά λιπαρά όπως για παράδειγμα το jojoba oil που διατηρεί την υγρασία ιδίως αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή.

Ποια είναι τα πιο απαραίτητα αντηλιακά φίλτρα;

Οι αντηλιακές κρέμες περιέχουν τόσο τα κλασικά χημικά φίλτρα όσο και  micropigments, εκείνα δηλαδή με λεπτόκοκκα συστατικά που αντανακλούν το ηλιακό φως και προστατεύουν από όλες τις υπεριώδης ακτίνες.  Η χρήση των micropigments μάλιστα έχει μειώσει πολύ τα ποσοστά των χημικών φίλτρων στα καλλυντικά, και αυτός είναι ο λόγος που προκαλούνται λιγότερες αλλεργίες από αντηλιακά. Σχεδόν όλα τα σημερινά αντηλιακά βασίζονται πλέον στα μικρόκοκκα φίλτρα. Το καλύτερο λεπτόκοκκο φίλτρο είναι το διοξείδιο τού τιτανίου (TiO2).

Ποιος τύπος δέρματος επηρεάζεται περισσότερο από τις ακτίνες του ήλιου;

Αν έχετε ξηρό δέρμα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε το αντηλιακό σας ακόμη κι αν δεν πρόκειται να βγείτε από το σπίτι. Το ίδιο ισχύει αν έχετε ευαίσθητο δέρμα αφού έχει την τάση να κοκκινίζει εύκολα και να παρουσιάζει έντονους ερεθισμούς.

Διαβάστε ακόμη μερικά τέλεια θέματα σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση της επιδερμίδας σας:

10 τέλεια καλοκαιρινά μανικιούρ για να περάσει ευχάριστα η ώρα σας στην παραλία!

H Dua Lipa υιοθέτησε την πιο glam εκδοχή του french manicure!

Keywords
Τυχαία Θέματα