Τελικά ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για το πρόσωπο;

Αν -όπως εμείς- είσαι κανονικός άνθρωπος και όχι κάποιο αερικό που ήρθε στην γη για να μας βασανίσει, τότε έχεις τρίχες στο πρόσωπο. Ίσως έχεις λίγες, ίσως έχεις πολλές. Ίσως υπάρχει κάποιο χνούδι στο μουστάκι σου ή μπορεί να έχεις κάποιο ορμονικό θέμα (βλ. πολυκυστικές ωοθήκες) και έτσι να έχεις αποκτήσει ένα κάποιο μούσι. Γέλα μαζί μας αλλά κυρίως μην ντρέπεσαι, είναι απόλυτα φυσιολογικό! Η τριχοφυία στις γυναίκες είναι κάτι που συμβαίνει γιατί όλες έχουμε ανδρογόνα (η αντρική ορμόνη που ευθύνεται για την τριχοφυΐα). Ωραία όλα αυτά αλλά πως θα τις ξεφορτωθούμε; Η πρώτη κίνηση είναι το τσιμπιδάκι…

περίιιιιιιμενε!

Ο μύθος πως αν βγάλεις μια τρίχα με το τσιμπιδάκι θα βγάλεις περισσότερες δεν ισχύει. Δεν πρέπει να το κάνεις γιατί μπορεί να δημιουργήσεις μόλυνση στον θύλακα και αυτή μπορεί να μετατραπεί σε σπυράκι. Επίσης μιλάμε για κάτι προσωρινό και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είσαι alert με μεγεθυντικό καθρέφτη και τσιμπιδάκι ανά χείρας κάθε πρωί. Χμμμμ… no thank you. Η επόμενη κίνηση λοιπόν είναι το κερί. Περίιιιιιιμενε!

Το κερί ή η χαλάουα κάνουν την δουλειά που κάνει και το τσιμπιδάκι σε μεγαλύτερη κλίμακα και παράλληλα αφαιρούν και νεκρά κύτταρα. Όχι, δεν λέμε πως δεν είναι αποτελεσματικά αλλά και αυτά μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια και σίγουρα δεν είναι μόνιμες λύσεις. Το χειρότερο από όλα όμως και σας το λέω από προσωπική μου εμπειρία (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) είναι πως, αν δεν βάλεις αντηλιακό μετά από το κερί και βγεις στον ήλιο, θα καταλήξεις με ένα ωραιότατο μουστάκι-πανάδα που δεν φεύγει με τίποτα! Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Επόμενη στάση η κλωστή. Περίιιιιιμενε!

Η κλωστή επίσης ξεριζώνει την τρίχα και το κάνει χωρίς να ερεθίζει το δέρμα αν και πονάει αρκετά. Το πρόβλημα του προσωρινού αποτελέσματος παραμένει όμως και σε αυτή την μέθοδο προσθέτουμε την δυσκολία του ότι ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις μόνη σου κάθε φορά που κοιτάς στον καθρέφτη και εντοπίζεις κάποια νέα τρίχα στο πρόσωπό σου. Τι άλλο μένει λοιπόν; Το λέιζερ… Όρμα Τζακ!

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το λέιζερ είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορείς να απαλλαγείς μόνιμα από την τριχοφυΐα και να μην έχεις ανεπιθύμητες «παρενέργειες» όπως τα σπυράκια και οι ερεθισμοί και αν μας ρωτάς, αξίζει 100% την επένδυση. Και αν αναρωτιέσαι γιατί δεν αναφέραμε τις αποτριχωτικές κρέμες και το ξυράφι… για το πρόσωπο… don’t even go there girl!

Διάβασε ακόμα:

Ένα είναι το χρώμα που πρέπει να φοράμε ΟΛΕΣ στα φρύδια

Yay Fay! Tι έχει μέσα η τσάντα της Φαίης;

Μια πολύ απλή αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου μπορεί να σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη!

Keywords
Τυχαία Θέματα