Τέμπη: «”Μπαμπά, θα καθυστερήσω” μου είπε και ακόμα περιμένω τηλέφωνο» – Συγκλονίζουν οι γονείς των θυμάτων

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων από τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη. Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 57, ενώ περίπου 70 είναι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα από τα θύματα των Τεμπών ήταν νεαρά παιδιά, φοιτητές που επέστρεφαν στην πόλη όπου σπούδαζαν ή κατάγονταν μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Συγκλονίζουν οι ομολογίες των γονιών στο Mega,

οι οποίοι έχασαν τα παιδιά τους τόσο άδικα.

«Δυστυχώς πέθανε η Ελπίδα, η δική μου και βγήκε έξω από τον κανόνα που λέμε ότι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η δική μου η Ελπίδα πέθανε πρώτη…», είπε ο πατέρας της νεαρής Ελπίδας Χούπα.

Η Ελπίδα ήταν 28 ετών. Ταξίδευε με το μοιραίο τρένο το βράδυ της Τρίτης 28/2. Είχε σπουδάσει μηχανικός στην Πάτρα και αμέσως μετά έδωσε κατατακτήριες και πέρασε στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. To πρωί ταυτοποιήθηκε η σορός της.

«Τους σκοτώσανε. Είναι δολοφόνοι, όλοι. Ψάχνω, αλλά τίποτα. «Μπαμπά θα καθυστερήσω» μου είπε και ακόμα περιμένω τηλέφωνο», είπε ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι.

Η Μιρέλλα με το σύζυγό της αναζητούν το γιο τους, Ντένις Ρούτσι, 22 ετών. Το νεαρό αγόρι είχε κλείσει το εισιτήριό του ηλεκτρονικά. Ο Ντένις είχε έρθει στην Αθήνα για να δει τους φίλους του και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν.

«Ήταν στο βαγόνι 5, θέση 22. Δεν είναι στους τραυματίες, δεν είναι στους αγνοούμενους. Κάνω έκκληση σε όλα τα παιδιά. Μίλησα 10 παρά 10, μου είπε “μαμά, θα έχουμε καθυστέρηση”», ανέφερε η μητέρα του 22χρονου.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας οι εικόνες παραπέμπουν σε σκηνικό αρχαίας τραγωδίας. Μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, ψάχνουν απεγνωσμένα τους δικούς τους ανθρώπους.

Ανάμεσα σε αυτούς που θρηνούν και η πανεπιστημιακή κοινότητα. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, καθώς εννέα φοιτητές του χάθηκαν στο μοιραίο τρένο και 26 τραυματίστηκαν.

«Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΠΘ.

Διαβάστε ακόμα:

 Τέμπη: Συγκλονίζει επιβάτης για την 23χρονη Ιφιγένεια: «Την είχαν πλακώσει οι λαμαρίνες»

Ξεσπά η Βίκυ Χατζηβασιλείου για τα Τέμπη: «Ράγες και φέρετρα. ‘Εθνος και π-ένθος»

 Ανδρέας Μικρούτσικος: Ευχάριστα νέα! Μεταφέρθηκε σε δωμάτιο – Πότε παίρνει εξιτήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα