Τάσος Γιαννόπουλος για την υπόθεση του Φιλιππίδη: «Γνώριζα μόνο ένα περιστατικό»

Ο Τάσος Γιαννόπουλος είχε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη πριν κατηγορηθεί για τον βιασμό μιας συναδέλφου του το 2008 και για απόπειρα βιασμού άλλων δύο ηθοποιών το 2010 και το 2014.

Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και -μεταξύ άλλων- μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεσή του.

Θυμίζουμε ότι ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για τον βιασμό, λόγω αμφιβολιών που προέκυψαν από τις καταθέσεις. Μετά το πέρας των συνεδριάσεων,

το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι στον Πέτρο Φιλιππίδη θα επιβληθεί ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Ακόμα, στον ηθοποιό χορηγήθηκε αναστολή και έτσι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι υποχρεωμένος μία φορά τον μήνα να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα.

Έχετε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πως νιώσατε με όλο αυτό που ξέσπασε;

Με στεναχώρησε, γιατί έβλεπα γνωστούς μου ανθρώπους να τους συμβαίνει αυτό, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη. Γνωρίζω και τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και άλλους συναδέλφους που είναι κι από τη μια και από την άλλη πλευρά. Αυτό είναι σαν να συμβαίνει μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Από κει και πέρα, βεβαίως, η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει.

Το είχατε φανταστεί ποτέ;

Όχι, κι ένιωσα τεράστια στεναχώρια. Εγώ γνώριζα μόνο ένα περιστατικό, μόνο μια καταγγελία που είχε γίνει.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος ξεχνάει;

Όχι. Ο κόσμος δεν ξεχνάει, αλλά ούτε και ο χώρος. Εδώ όμως υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα. Τι γίνεται με την επανένταξη των ανθρώπων που καταδικάζονται, φυλακίζονται ή εκτίουν την όποια ποινή τους επιβάλλεται και μετά βγαίνουν στην κοινωνία; Πως θα τους δεχθεί η κοινωνία μας; Μετά δεν πρέπει να γίνει η επανένταξη στην κοινωνία; Αυτό είναι μεγάλο κοινωνικό ζήτημα. Κι αυτό ισχύει για οποιονδήποτε άνθρωπο καταδικάζεται.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Η σπαρακτική ανάρτηση του καθηγητή της Αναστασίας Αδαμίδου -«Σου χρωστάω μια συγγνώμη»

Τέμπη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της Βάγιας Καρακώστα – Η ιστορία της 42χρονης

Τέμπη: Συγκλονίζει μαρτυρία αστυνομικού -«Υπέφερε από τους πόνους, έτρεμε από το κρύο και το σοκ»

Keywords
Τυχαία Θέματα