Τα κλασσικά βιβλία που θέλω να διαβάσω στην κόρη μου -Δείτε που θα τα βρείτε!

Θυμάμαι ακόμα την επαφή μου με το πρώτο μου λογοτεχνικό βιβλίο (ο τίτλος μου διαφεύγει) αν και έχω ακόμα στο μυαλό μου το εξώφυλλο, τη γραμματοσειρά ακόμα και τη μυρωδιά.

Όταν μας έσβηναν το φως εγώ είχα ένα μικρό φακουδάκι και κάτω από τα σκεπάσματα συνέχιζα το διάβασμα. Από τότε μέχρι και σήμερα η σχέση πάθους με τα βιβλία δεν σταμάτησε ποτέ.

Μπορώ επίσημα να σας συστηθώ και ως βιβλιοφάγος. Βέβαια είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν διαβάζω, απλούστατα γιατί δυστυχώς και λάθος μου, αλλά

δεν έχω καθόλου προσωπικό χρόνο.

Καθημερινά όμως ανάμεσα στα διάφορα παιχνίδια που κάνω με το 8 μηνών μωρό μου απαραιτήτως έχουμε και χρόνο για βιβλίο. Είτε τα πάνινα, είτε τα απλά με τις εικόνες και τις πρώτες λέξεις αλλά και άλλα με ιστορίες.

Αν και μικρούλα έχει μάθει, είναι μέσα στη ρουτίνα της και το θέλει. Πολλές φορές η ίδια πηγαίνει προς τα βιβλία και μου δείχνει ότι θέλει να ασχοληθούμε με αυτά. Απίστευτο;;

Βάσει μιας έρευνας τα σπίτια που έχουν πολλά βιβλία έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά τα παιδιά να τα αγαπήσουν.

Δε θα ξεχάσω ποτέ όταν η μαμά μου μου πήρε από δοσατζή δεν ξέρω αν θυμάστε, που πέρναγε και έπαιρνε κάθε μήνα τα χρήματα, τα διηγήματα της Πηνελόπης Δέλτα. Με τέλειο σκληρό εξώφυλλο τα διάβαζα μανιωδώς. Ακόμα τα έχω και ευτυχώς γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να τα γνωρίσει και η κόρη μου.

Έτσι πρώτο βιβλίο που αγαπώ και είναι άρρηκτα δεμένο με τα πρώτα μου αναγνώσματα είναι Ο Τρελαντώνης (Για να αποκτήσετε το βιβλίο κάντε κλικ ΕΔΩ), όνομα και πράγμα που νομίζω αγγίζει όλα τα παιδιά με τις σκανταλιές του αλλά και με την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Πιστεύω ότι οι πιο παλιοί θα θυμάστε τη σειρά Ο Θησαυρός της Βαγίας.‘Με είχε στοιχειώσει η ανατίναξη της χειροβομβίδας και ο τραυματισμός του Γερμανού. Εεε το βιβλίο της Ζωρζ Σαρρή (Για να αποκτήσετε τα βιβλία της κάντε κλικ ΕΔΩ) είναι εξίσου υπέροχο και γλαφυρό. Ένα κυνήγι θησαυρού με μπόλικο συναίσθημα.

Το βιβλίο που με έκανε να έχω κουμπαρά για τους φτωχούς, ναι είχα και απ´ αυτόν, ήταν Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ (Για να αποκτήσετε το βιβλίο κάντε κλικ ΕΔΩ). Πόσο συγκινητική η φιλία ανάμεσα στο άγαλμα και στο χελιδόνι. Το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα και να σου τα δάκρυα στα μάτια.

Ένα ακόμη βιβλίο που λάτρεψα ήταν Ο γύρος του κόσμο σε 80 μέρες του Ιούλιου Βερν (Για να δείτε όλα τα βιβλία του κάντε κλικ ΕΔΩ). Οι περιπέτειες του Φιλέα Φογκ με ενθουσίαζαν και έκαναν τη φαντασία μου να καλπάζει. Ήταν και το πρώτο βιβλίο που διάβασα και στα γαλλικά.

Θα πω ένα τελευταίο αναγκαστικά για να μην σας κουράζω, γιατί η λίστα είναι μακροσκελέστατη αλλά δε θα μπορούσε να λείπει Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ -Εξυπερύ (Για να αποκτήσετε το βιβλίο κάντε κλικ ΕΔΩ).

Αυτό το μικρό πλασματάκι παραμένει ο αγαπημένος μου ήρωας και αν κάτι θέλω να διδάξω στο παιδί μου είναι όπως πολύ σωστά είπε και η αλεπού στη συνάντησή της με τον Μικρό Πρίγκιπα: On ne voit bien qu’avec le cœur.L’essentiel est invisible pour les yeux!«Δεν βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια».

Νομίζω ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ομορφότερους ανθρώπους και καλύτερες κοινωνίες με τα βιβλία. Ας το προσπαθήσουμε εμείς οι μαμάδες!

Μια ματιά ακόμα:

Νέα μαμά: Προσδοκίες VS Πραγματικότητα

Keywords
Τυχαία Θέματα