Τα best selling κόκκινα κραγιόν όλων των εποχών

Το κόκκινο κραγιόν είναι προϊόν μακιγιάζ-θρύλος. Κάθε brand ομορφιάς, μηδενός εξαιρουμένου, έχει ένα τουλάχιστον στην συλλογή του. Και κάθε γυναίκα αντίστοιχα ένα στο νεσεσέρ της.

Υπήχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν stars που χαρακτηρίστηκαν από τα κόκκινα χείλη τους. Ήταν σήμα-κατατεθέν τους. Με πρώτη και καλύτερη τη Marilyn Monroe φυσικά. Αλλά και οι Elizabeth Taylor, Rita Hayworth και Grace Kelly.

Το

κόκκινο στα χείλη δεν είναι τυχαίο χρώμα. Οι μεγαλύτερες πωλήσεις έγιναν κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και ο λόγος ήταν απίθανος: Επειδή οι γυναίκες ήταν χλωμές από τις κακουχίες και φυσικά από την έλλειψη τροφής προκειμένου να αποκτήσει το πρόσωπο τους ζωντάνια και λάμψη φορούσαν κόκκινο κραγιόν. Γιατί ακόμα και μέσα στην απόλυτη δυστυχία κάθε γυναίκα στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει την εικόνα της.

Επίσης οι make up artists του Hollywood γνώριζαν πόσο καλά γράφει στον φακό και μάλιστα ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν από την εποχή του ασπρόμαυρου κιηματογράφου αφού ακόμα κι αν δεν υπήρχε χρώμα στην ταινία τα χείλη έδειχναν υπέροχα και ζωηρά.

Αλλά και στο σύγχρονο star system οι ειδικοί γνωρίζουν ότι αν μια star πρέπει να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση αρκεί να απλώσουν στα χείλη της μια κλασική κόκκινη απόχρωση και όλα θα πάνε όπως πρέπει. Θα συζητηθεί και θα αστράψουν τα φλας αφού η φλογερή απόχρωση πάντα θα ενυπωσιάζει.

Ακόμα και στα 90’s που η επανάσταση του nude make up πήρε την έκταση κινήματος το κόκκινο κραγιόν παρέμεινε κλασικό και οι πωλήσεις του σταθερές αφού κάθε γυναίκα γνωρίζει ότι θα το χρειαστεί όπως και να ‘χει. Υπάρχουν μάλιστα κάποια συγκεκριμένα που άγγιξαν τα όρια του θρύλου αφού ανήκουν στην κατηγορία των best selling όλων των εποχών.

Ξέρω ότι πάει το μυαλό σας σε κάποια και είναι φυσικό αφού είναι τα ωραιότερα αλλά υπάρχουν και μερικά ακόμα που σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

Ας τα δούμε:

Revlon Super Lustrous Lipstick, Love that Red

Chanel Rouge Allure Intense Long-Wear Lip Colour, Pirate

Bobbi Brown Luxe Lip Color, Parisian Red

Dior Rouge Dior Lipstick, No 999

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Lipstick, Le Rouge

MAC Lipstick, Ruby Woo

Maybelline New York Color Sensational Creammy Mattes Lip Color, Touch of Spice

Tom Ford Lip Color, Cherry Lush

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε φυσική απολέπιση στα μαλλιά σας με ένα συστατικό που υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας

H απόχρωση που αγαπά να έχει η Michelle Obama στα νύχια της είναι μια μεγάλη έκπληξη

Keywords
Τυχαία Θέματα