«Συρρικνώθηκα μετά την λεκτική βία, με πήγε πίσω -Eπανήλθα με τη βοήθεια ειδικού ψυχοθεραπευτή»

Έχει λάβει μέρος σε πολλές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ φέτος συμμετέχει στη σειρά της ΕΡΤ, «Όρκος ΙΙ».

Πρόκειται για τον Γιωργή Τσαμπουράκη, ο οποίος παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό 7 Ημέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σ’ όλα, ο ηθοποιός μίλησε για το κίνημα metoo καθώς και την δική του προσωπική εμπειρία από λεκτική κακοποίηση που έχει δεχτεί στο παρελθόν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως

της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. Εσείς έχετε βιώσει κάτι ανάλογο στην καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Ο χώρος μας είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη προβολή από κάθε άλλο. Κακοποιητικές συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, οπότε δεν θεωρώ ότι ο εαυτός μου εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο. Όλοι έχουμε την εμπειρία μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για μια λεκτική επίθεση που μπορεί να σε πάει πίσω, να σε στιγματίσει ψυχολογικά, μέχρι το ακραίο, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί σε μένα.

Πως αντιδράσατε όταν δεχθήκατε λεκτική βία;

Συρρικνώθηκα. Με πήγε πίσω και επανήλθα ύστερα από δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου, με τη βοήθεια ειδικού ψυχοθεραπευτή και αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που αντιστοιχούσαν. Έστειλα ένα ωραιότατο mail όταν έπρεπε, όπου απαριθμούσα όλα αυτά που με ενόχλησαν και μου κόστισαν πολύ στα πρώτα μου τρυφερά χρόνια στη δουλειά. Το κουβαλούσα σαν σκιά επάνω μου και με βοήθησε, όταν κατάφερα να το επικοινωνήσω, να φύγει από πάνω μου και να με ενδυναμώσει, ώστε να μπορώ την επόμενη φορά να διαχειριστώ ακαριαία, στον παρόντα χρόνο, αυτό που συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης:

Survivor All Star: Ο παίκτης που αποχώρησε από το reality επιβίωσης

Μανούσος Μανουσάκης: Απαντά για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι»

Ιάσονας Μανδηλάς: Ξανά ερωτευμένος λίγους μήνες μετά τον χωρισμό του

Keywords
Τυχαία Θέματα