Συνέντευξη: Η Τόνια Μητρούδη σχεδιάστρια του brand Nidodileda μας αποκαλύπτει μυστικά για διαχρονικό στυλ!

Η Τόνια Μητρούδη, σχεδιάστρια του brand Nidodileda σε μια συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στη μόδα και τις γυναίκες. Δείτε όλα όσα μας είπε στο faysbook.gr.

Aρχικά θα ήθελα να μας πεις κάποια λόγια για εσένα και το brand Nidodileda. Πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στη μόδα ;

Έχουμε ήδη 5 χρόνια πορείας, η nidodileda ήταν η συνέχεια των σπουδών μου, της ζωής μου και τον αποφάσεων μου.
Τελείωσα σχέδιο στην Ιταλία, συνέχισα με σπουδές στην Βαρκελώνη που είχαν να κάνουν με image

making, κινηματογράφο, τηλεόραση και χορό.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκα στα περιοδικά για 5 χρόνια ως fashion director, και πριν από 4,5 χρόνια ένιωσα πως ωρίμασα μέσα μου και συνέβη η nidodileda! H nidodileda είναι φιλοσοφία… δεν είναι απλά ένα brand γιατί από πίσω του κρύβει μια τεράστια μυθολογική ιστορία, που στηρίζετε στην αδελφική αγάπη και η μετάφραση του από τα λατινικά σημαίνει ” η φωλιά της Λήδας”. Είναι ουσιαστικά η ιστορία των Διόσκουρων των γιων του Δία και της τότε ερωμένης του Λήδας, που όταν χάθηκε ο ένας σε μια σύναξη ο άλλος ζήτησε από τον Δια να βρίσκονται μια φόρα την ημέρα από τον Δία στον ουρανό, έπειτα σαν ανταμοιβή έγιναν αστερισμός.!
Εγώ λοιπόν επειδή είμαι δίδυμη και όλη μου η ζωή στηρίζετε στην αδελφική αγάπη, και ήταν εύλογο για εμένα να αφιερώσω και το Brand se αυτό !

Η αδερφή σου συμμετέχει στον σχεδιασμό των ρούχων ;

Όχι, η αδερφή μου δεν συμμετέχει στον σχεδιασμό, όμως έχει αναλάβει αποκλειστικά όλη την χονδρική μας τα τελευταία 2 χρόνια. Ξεκίνησε με άλλη πορεία γιατί είναι ηθοποιός όμως το ευτυχές γεγονός είναι ότι σμίξαμε γιατί τον δεσμό των διδύμων αν δεν είσαι δίδυμος δεν μπορείς να τον καταλάβεις και έχει πραγματικά πολύ γερά δεσμά. Είναι αποστολή για εμένα … έρχεσαι “διπλό” για κάποιο λόγο.

Τι είναι “μόδα” για εσένα ;

Μόδα για εμένα είναι έμφυτο στυλ δεν ακολουθώ τις τάσεις δεν τις ακολουθούσα ποτέ, δεν υποκύπτω στα σημερινά και περαστικά trends. Δεν ήμουν ποτέ έτσι στην ζωή μου οπότε και η φιλοσοφία μου στην σημερινή μας μόδα και σύμφωνα με το brand το δικό μας, είναι η αποτύπωση των εικόνων που έχω από το περιβάλλον μου από μικρή και όλη την αίσθηση των εικόνων γύρω μου πάνω στα σχέδια των ρούχων μου.! Τα ρούχα μου είναι πιο θεατρικά και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον καιρό και την εποχή, γιατί υπάρχουν μέρη να βρεις αυτά τα ρούχα. Αν θέλεις ένα Νidodileda κομμάτι στην ντουλάπα σου, συνηθίζουμε να το αποκαλούμε “wardrobe treasures” γιατί είναι ένα κομμάτι που θα το δώσεις κάποια εποχή στο παιδί σου! Είναι πιο vintage η αισθητική τους δεν ακολουθούν την ροή της εποχής…

Ποια ήταν η έμπνευση σου κατά την δημιουργία της νέας σου συλλογής ;

Από όταν ξεκίνησα υπάρχει μόνο εξέλιξη και αυτό θεωρώ και επιτυχία για ένα Brand. Tα ρούχα μου έχουν γίνει πιο θηλυκά πιο feminine γιατί ωριμάζω και εγώ μαζί τους. Ξεκίνησα στα 28 είμαι πλέον 33 είναι η πιο θηλυκή εκδοχή μου, γιατί πάντα οι σχεδιαστές σχεδιάζουν σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα πρότυπα και με το δικό τους philosophy. Πλέον είναι ένα ” Luxury Bohemian Brand “…

Πες μας μια διάσημη Ελληνίδα και μια του εξωτερικού που αγαπάς για το στυλ της;

Tου εξωτερικού αγαπώ πολλές… όπως την Diane Keaton γιατί μου αρέσουν οι ιδιαίτερες περιπτώσεις ανθρώπων και χαρακτήρων, στα παλιά της την Cher και έχω μια λατρεία στην Vanessa Paradis ακόμα και τώρα που είναι πιο ώριμη και πιο θηλυκή! Μου αρέσουν οι ενζενί γυναίκες που είναι αριστοκρατικές και εύθραυστες . Από Ελληνίδες αγαπώ την Μελίνα Μερκούρη για το στυλ της, την Ειρήνη Παππά και την Κάτια Δανδουλάκη γιατί είναι elegant με μια πιο young εκδοχή!

Αν μπορούσες να συνεργαστείς με ένα σχεδιαστή και να δημιουργήσετε μαζί μια συλλογή ποιον θα επέλεγες ;

Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω προλάβει τον Alexander Mcqueen και να με έχει κάνει μαθητευόμενη του και να με έχει υπό την αγκαλιά του… αυτό θα ήταν ένα όνειρο.! Είναι πραγματικά ο αγαπημένος μου.

Πως θα περιέγραφες την γυναίκα που φοράει τα ρούχα σου ;

Ελεύθερο πνεύμα και θεατρική ! Γιατί τα ρούχα μου δεν είναι στενά και εφαρμοστά, δεν είναι για γυναίκες που θα βάλουν ένα pencil φόρεμα και θα ασχολούνται πάρα πολύ με το πως είναι. Τα ρούχα μου είναι αέρινα , θεατρικά και σε συνοδεύουν στην πιο rebel εκδοχή σου, σου προσφέρουν μια ελευθερία κινήσεων και πνεύματος.

Ένα φόρεμα που πρέπει να έχει μια γυναικά στην γκαρνταρόμπα της για το καλοκαίρι ;

Ένα σατέν μακρύ φόρεμα με σκισίματα που μπορεί να το φορέσει από το πρωί με ένα τζιν πουκάμισο μέχρι το βράδυ με πέδιλα. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση του nudity (της γύμνιας ) χωρίς όμως να αποκαλύπτεις κάτι. Όσο λιγότερο να σε ακουμπάει και να είναι αέρινο!

Τα αξεσουάρ πιστεύεις πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση μιας εμφάνισης;

Για εμένα πάρα πολύ! Από την αρχή του brand κατασκευάζω τα δικά μου αξεσουάρ και έχουμε καθιερώσει τις έντονες ζώνες με τα μεταλλικά στοιχεία σε όλες τις εκδοχές τους. Θεωρώ ότι ολοκληρώνουν το στυλ της Nidodileda δημιουργώντας φιγούρα. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα έντονα μασιφ κοσμήματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα