Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα αναμένονται την Τρίτη. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι

σε βόρειους, εντάσεως τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση. Παγετός, τοπικά ισχυρός, αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το πρωί στα ορεινά – ημιορεινά, κυρίως στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 6 με 7 μποφόρ, στον Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσουν νεφώσεις, με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα), πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Θα φυσούν βοριάδες, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια με καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες, αναμένονται στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια 200 μέτρα και στα νότια 600 μέτρα). Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες, 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το πρωί σε βόρειους, εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα νότια, 6 με 8-9 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη, σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά των περιοχών αυτών σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ, στα κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, σε όλη την χώρα. Παγετός, τοπικά ισχυρός, αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Πηγή: antennanews.gr

Διαβάστε ακόμα:

Η Βίκυ Καγιά “αποκαλύπτεται” στο Πρω1νό: “Έβαλα τα δυνατά μου για να φροντίσω τα παιδιά του Ηλία…”

Keywords
Τυχαία Θέματα