Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων, αυτή τη φορά λόγω ενός ξεσπάσματος που είχε κατά της μητέρας του στο γήπεδο.

Το περισταρικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ντανιίλ Μεντεβέτσεφ στον δεύτερο ημιτελικό του Masters της Ρώμης, όταν ο ίδιος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του με απρεπείς χαρακτηρισμούς ως προς την μητέρα του, καθώς εκείνη μιλούσε από τις κερκίδες στα ρώσικα -δηλαδή στην μητρική γλώσσα του αντιπάλου του.

«Μη μιλάς στα ρωσικά, μη μιλάς. Μίλα στα ελληνικά. Πάω να σερβίρω και μιλάς στα ρώσικα, φύγε

από το γήπεδο καλύτερα. Μη μιλάς στα ρωσικά. Μ@λ@κισμένη είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω, τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάς στη δική τους γλώσσα. Αν έχεις τον Θεό σου», ανέφερε χαρακτηριστικά και της ζήτησε να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Μετά τον γύρο του διαδικτύου που έκανε το εν λόγω περιστατικό και τα δεκάδες αρνητικά σχόλια που έλαβε ο γνωστός τενίστας για τον τρόπο που μίλησε στην μητέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην ιστοσελίδα SDNA και παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά του ήταν λάθος.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη.

Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό. Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό.

Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρία Σάκκαρη: Απαντά για την προσωπική της ζωή -«Έχω ανοσία στα δημοσιεύματα»

Ρούλα Ρέβη: Στην Τήνο με τα παιδιά της για τη βάπτιση του γιου της Ρούλας Σταματοπούλου

Καινούργιου σε Μικρούτσικο: «Ουδείς αναντικατάστατος στην τηλεόραση. Συμφωνείς, Ανδρέα;»

Keywords
Τυχαία Θέματα